001.jpg

Очільник Сумської міської ТГ Олександр ЛИСЕНКО розповів про поточну ситуацію в громаді та намічені роботи.

Посадовець зазначив, попри те, що основний акцент наразі робиться на забезпеченні функціонування критичної інфраструктури, традиційно навесні приділять увагу наведенню чистоти на території громади. Цього року, на відміну від минулого, планують зробити більше, а власне місячник розпочати на два тижні раніше – 15 березня, адже погодні умови дозволять це зробити.

Очільник громади закликав суб’єкти господарювання та всіх жителів громади активно долучитися до прибирання.

Також Олександр Лисенко повідомив про плани щодо ремонту доріг, зазначивши, що відповідні роботи проводитимуть на аварійних ділянках. Перелік таких визначатимуть спільно з комунальниками, головами квартальних і будинкових комітетів, поліцією. Безпосередньо на ремонти мають намір спрямувати більше коштів ніж торік. Водночас керманич громади запевнив у тому, що це не вплине на фінансування видатків, пов’язаних з обороною та безпекою.

Серед таких – й облаштування найпростіших укриттів у школах. Наразі відповідні роботи завершують у трьох закладах, учні яких уже з квітня зможуть вийти на офлайн-навчання.

Очільник Сумської міської ТГ звернув увагу на те, що 1 березня розпочалося приймання пропозицій щодо внесення змін до Генплану. Упродовж 30 днів фізичні та юридичні особи можуть пропонувати своє бачення документа.

Суми|новини Сум|сумські новини|укрнет