0010.jpg

Амбулаторія № 5, що функціонує у складі КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги № 1», з січня приймає пацієнтів на новому місці.

Громада виділила для розміщення амбулаторії окрему двоповерхову будівлю за адресою: просп. Перемоги, 111. Коштом НСЗУ Центр зробив там капітальний ремонт і 10 січня розпочалося приймання пацієнтів.

«Медичні заклади мають надавати сучасні послуги в комфортних умовах. У такі непрості та важливі часи ми продовжуємо розвивати медичну галузь та інші важливі сфери. Хочемо, аби хлопці, які зараз на фронті, були спокійні за своїх рідних і близьких у тилу та знали, що про них турбуються», – наголосив очільник Сумської міської ТГ Олександр ЛИСЕНКО.

Заступник міського голови Станіслав ПОЛЯКОВ зазначив, що зміни дозволять амбулаторії стати більш конкурентоспроможною на ринку медичних послуг.

За словами начальника управління охорони здоров’я Олени ЧУМАЧЕНКО, приміщення відповідає всім необхідним умовам. Створено максимум зручностей для відвідувачів і медичного персоналу. Облаштовано 24 кабінети. Є два інфекційні та маніпуляційний кабінети, лабораторія, оснащена новітнім обладнанням, кабінети щеплень та функціональних обстежень. Забезпечено умови для відвідання амбулаторії маломобільними групами населення.

«Ми надаємо повний комплекс послуг, передбачених первинною ланкою, і робимо це в комфортних умовах і для хворих, і для медичного персоналу. Приймання ведуть 16 сімейних лікарів. Вони працюють за цим напрямком з 2003 року і під їхнім наглядом уже виросло ціле покоління пацієнтів», – розповіла директор КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги № 1» Алла ОВОДЕНКО.

Амбулаторія № 5 наразі надає первинну медико-санітарну допомогу майже 26000 людей, з яких понад 3000 – діти, а більш ніж 1400 – особи з інвалідністю. Пацієнти закладу – переважно жителі північної частини міста, однак є й з інших районів Сум, які уклали декларації з сімейними лікарями цієї амбулаторії. Обслуговуються тут і майже 170 ВПО з Донеччини, Луганщини, Криму, Дніпропетровської, Запорізької, Чернігівської та інших областей України.

Олександр Лисенко подякував працівникам амбулаторії та всіх інших медичних закладів громади за безперервну роботу та сумлінне виконання професійних обов’язків. Працювати ще ефективніше персоналу амбулаторії № 5 допоможуть ноутбуки, які керівництво КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги № 1» та громади передало медичним сестрам.