Print
Hits: 721

Сумська громада презентувала себе на Координаційному форумі з реалізації стратегії економічного відновлення та розвитку Сумської області, організованому командою Програми розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН) спільно з Сумською ОВА.

Участь у форумі взяли представники керівних органів державної та обласної влади, голови громад, зокрема Сумської міської ТГ, посольств іноземних держав (Турецької Республіки, Франції, Республіки Словенії, Великобританії, Швейцарії, Швеції), профільних структурних управлінь Сумської ОВА, народні депутати України, керівники підприємств області та інші фахівці, зацікавлені в питанні економічного відновлення та розвитку Сумщини.

Від початку і протягом заходу учасникам форуму презентували ярмарок проєктів розвитку від громад та бізнесу Сумської області. Сумська МТГ була представлена продукцією підприємств ТОВ «Гуала Кложерс Технологія Україна», ТОВ «Керамейя» і ТОВ «Кусум Фарм».

Учасники заходу детально обговорили плани та перспективи розвитку Сумщини в умовах війни та після її завершення. Були презентовані Державна Стратегія відновлення і Стратегія економічного відновлення та розвитку Сумщини, головним завданням якої є посилення оборони області. Далі своє бачення допомоги у відновленні та розвитку регіону озвучили іноземні партнери. Окрема панель дискусій була присвячена конкретним проєктам, які перебувають на стадії розробки або вже готові до реалізації на території області.

«Сьогодні на форумі іноземні партнери підтвердили, що готові надавати нам всебічну підтримку у відновленні громади та області. Вони також хочуть співпрацювати з нашим бізнесом, бо високо оцінюють потенціал Сумщини та нашої громади зокрема, – зазначив очільник Сумської міської ТГ Олександр ЛИСЕНКО. – Приємно те, що навіть в умовах воєнного стану і постійних обстрілів наші бізнесмени вже активно готують нові проєкти, а ми готові сприяти в їх реалізації. У нас також є масштабні ідеї щодо розвитку громадського транспорту, переробки сміття, розбудови Індустріального парку «Суми».

Генеральний директор ТОВ «Гуала Кложерс Технологія Україна» Володимир ЗАЯЦЬ презентував проєкти Групи Компаній «Технологія», серед яких будівництво трьох біогазових заводів і парку відпочинку. Ректор СумДУ Василь КАРПУША поділився інноваційними розробками та їх комерціалізацією в промисловості та ІТ-сфері. Керівник СНАУ Володимир ЛАДИКА ознайомив з ключовими напрямами розвитку виробництва аграрної продукції. Молоді архітектори області презентували Концепцію будівництва котеджних містечок для мешканців Сумщини, переселенців із зони бойових дій, які підлягають евакуації. Були також представлені інвестиційні проєкти з відновлення України та щодо підтримки постраждалих фермерів.