001.jpg

Сьогодні сумчани вшанували пам'ять закатованих голодом українців.

Біля пам’ятного знаку у сквері Пам’яті жертв Голодомору 1932 – 1933 років зібралось керівництво міської та обласної військових адміністрацій, представники депутатського корпусу, виконавчих органів міської ради, військовослужбовці, правоохоронці та громадськість, аби вклонитись пам’яті жертв геноциду українського народу.

Начальник Сумської міської військової адміністрації Олексій ДРОЗДЕНКО нагадав, що під час голодомору Україна втратила мільйони людських життів. Тож він наголосив на тому, що ці страшні події необхідно пам’ятати, аби не допустити їх повторення.

Присутні хвилиною мовчання вшанували тих, кого замордувала репресивна машина, а духовенство відслужило заупокійну літургію.

Архієпископ Сумський і Охтирський Мефодій закликав українців єднатись, аби вистояти в сьогоднішній боротьбі. Бо ж ворог не змінив своїх планів і хоче винищити українську націю.

Потому до пам’ятного знаку жертвам Голодоморів присутні поставили лампадки, поклали квіти, оберемки пшениці та калини як знак продовження життя.

Ввечері, о 16:00, у сквері Т. Г. Шевченка сумчани доєднаються до Всеукраїнської акції «Запали свічку пам'яті», під час якої викладуть з лампадок хрест на знак пам’яті про жертв Голодоморів