004.jpg

У понеділок, 29 квітня, на 76-му році життя помер видатний сумчанин, футболіст і колишній тренер української збірної, Михайло Фоменко.

Сумська міська рада та виконавчий комітет висловлюють щирі співчуття рідним та близьким померлого.

«Сьогодні пішов з життя наш земляк, видатний український футболіст, колишній головний тренер національної збірної України, Почесний громадянин міста Суми Михайло Фоменко. Щирі співчуття рідним та близьким. Вічна та світла пам’ять нашому земляку», – прокоментував сумну новину в. о. міського голови Артем КОБЗАР.

Прощання Михайлом Фоменком відбудеться в середу, 1 травня, об 11:00 у Сумах на Лучанському кладовищі, де його й поховають.

Михайло Фоменко народився 19 вересня 1948 року на Сумщині в с. Мала Рибиця. У різні часи грав за футбольні клуби «Зоря», «Динамо» (Київ), збірну команду. У 1975-му виборював Кубок володарів Кубка УЄФА і Суперкубок УЄФА.

Після завершення футбольної кар’єри став наставником. Тренував «Фрунзенець», «Динамо», «Десну», «Кривбас», «Гурію», «Рашид», «Автомобіліст», «Верес», футбольну збірну Гвінеї, «ЦСКА-Борисфен», «Металіст», ЦСКА м. Київ, «Металург», «Таврію». Разом зі киянами він виграв чемпіонат і Кубок України.

З 2012 до 2016 Михайло Фоменко був головним тренером футбольної збірної України, вивів команду до фінальної частини Євро-2016.

В його арсеналі звання майстра спорту міжнародного класу, Заслуженого тренера України, Заслуженого працівника фізичної культури і спорту України.

Рішенням Сумської міської ради від 24 лютого 2016 року за видатні особисті досягнення у спорті та плідну тренерську діяльність, Михайло Фоменко удостоєний звання «Почесний громадянин міста Суми».

Суми|новини Сум|сумські новини|укрнет