004.jpg

Нова черга на полігоні для твердих побутових відходів готова до введення в експлуатацію.

Питання забезпечення складування ТПВ стало одним із ключових на апаратній нараді при в. о. міського голови Артемові КОБЗАРЮ.

Як повідомив начальник управління капітального будівництва та дорожнього господарства Віталій ШИЛОВ, будівництво нової, III, черги на наявному полігоні завершили. Триває процедура введення об’єкта в експлуатацію. Найближчим часом розраховують отримати відповідний акт. Питання – під особистим контролем першого заступник міського голови Артема КУЗНЕЦОВА.

Віталій Шилов акцентував на тому, що облаштування нової черги – довготривалий процес (цього разу, з урахуванням проєктних робіт, це розтяглось на п’ять років), тому є потреба вже зараз братись за планування будівництва наступної.

Радник міського голови Віталій ЖИЛЕНКО зазначив, що робота в цьому напрямку вже ведеться. Зокрема, визначаються з місцем для наступної черги. Він зауважив, що, оскільки надалі має діяти кластерний підхід до управління ТПВ, коли одне місце використовуватимуть кілька громад, є необхідність залучення до цього процесу «сусідів» та обласної адміністрації.