001.jpg

У Сумах з нагоди Міжнародного дня сім’ї управління «Служба у справах дітей» організувало свято для родин, де виховуються діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування.

Привітати дітей та дорослих, під чиєю опікою перебувають юні сумчани, завітали в. о. міського голови Артем КОБЗАР та його заступники Станіслав ПОЛЯКОВ та Римма БИКОВА.

Вони подякували тим, хто зігрів любов’ю і турботою діток, які не можуть зростати серед кровно рідних.

«Сумська громада – це велика сім'я. Тож, було б добре, аби кожен мешканець, а особливо діти, це відчували та знали, що тут вони знайдуть захист і підтримку. Я вдячний кожній родині, яка взяла на себе відповідальність зробити хоч одну дитину щасливою. Своїм прикладом ви показуєте дітям, що любов, ласка, терпіння і труд можуть творити дива. Нехай лише найшвидше настане мир і наша Перемога, аби діти мали повноцінне дитинство», – звернувся Артем Кобзар до учасників свята.

Начальник управління «Служба у справах дітей» Валерія ПОДОПРИГОРА закликала присутніх, попри всі труднощі, радіти кожній хвилині життя і знаходити щастя в найпростіших речах.

Аби ж порадувати дітей, організатори підготували цікаву програму з розвагами для кожної вікової категорії.

Найменшими займались аніматори, а от старші діти мали змогу постріляти з навчально зброї, навчитись накладати турнікети, дізнатись більше про роботу саперів, вибухотехніків та кінологічної служби.

Усіх охочих пригощали кашею, яку приготували на польовій кухні безпосередньо під час святкового дійства.

А на згадку усі родини отримали цінні подарунки від громади, які стануть у пригоді родинам. Загалом в сумській громаді мешкає 292 дитини, які мають статус дитини-сироти або дитини, позбавленої батьківського піклування, та які наразі прилаштовані в родини.