006.jpg

У Сумах за сприяння благодійників встановили ще два модульні укриття.

Їх надав БФ «Рада Міст» за фінансування БО «Nova Ukraine». Встановили споруди біля Автовокзалу та на вул. Герасима Кондратьєва неподалік скупчення магазинів. Одне може вмістити до 20 сумчан.

Як розповів керівник БФ «Рада Міст» Борис ЕМЕЛЬДЕШ, ці модульні укриття виготовлені за ізраїльськими технологіями й вже використовуються в деяких містах України, зокрема, Донецької області.

Такі укриття здатні захистити від уламків, ударної хвилі, елементів касетних снарядів.

«Враховуючи близькість Сум до кордону, наявність укриттів – нагальна потреба. Наша увага, як влади, спрямована на облаштування протирадіаційних укриттів і бомбосховищ, котрі більш функціональні, але модульні також необхідні, особливо, в місцях скупчення людей. Вони призначені для того, аби містяни, кого тривога застала на вулиці, могли негайно сховатись і вберегтись від осколкових поранень, які є одними з найпоширеніших», – сказав перший заступник міського голови Артем КУЗНЕЦОВ та подякував благодійникам від імені всієї громади за допомогу.

Начальник управління муніципальної безпеки Віталій ДЕЙНИЧЕНКО повідомив, що ці модульні укриття, як і попередні п’ять (всі отримані безплатно від благодійників), будуть з освітленням. Одне з комунальних підприємств прибиратиме їх всередині та зовні. Також опрацьовують можливість оснащення таких споруд відеоспостереженням. Тривають перемовини з БФ «Рада Міст» щодо встановлення в Сумах додатково восьми таких укриттів.