Print
Hits: 2756

У понеділок до Сум доправили нагороду Ради Європи – Почесний прапор.

Стяг являє собою прямокутне полотнище блакитного кольору, вишите та оздоблене золотом, на якому розміщено по колу 12 золотих зірок. Кількість останніх незмінна, бо 12 означає символ досконалості. Таку емблему затвердив 8 грудня 1955 року Комітет Міністрів Ради Європи з одноголосної рекомендації Парламентської асамблеї. З травня 1986 року вона також є офіційною емблемою Європейських Співтовариств.

Рішення про нагородження Сум Почесним Прапором було ухвалено на засіданні парламентської асамблеї Ради Європи в Страсбурзі 19 квітня поточного року.

Цієї відзнаки місто удостоєне за європейський поступ, розвиток дружби і співпраці між європейськими регіонами та поглиблення зв'язків між ними.

За словами директора департаменту комунікацій та інформаційної політики Антоніни КОХАН, урочиста передача відзнаки сумській громаді відбудеться на початку вересня в рамках відзначення Дня міста.

Почесний Прапор є одним із ступенів системи нагород «Приз Європи». Його запроваджено Комітетом міністрів Ради Європи у 1955 році. Щороку присуджується 20-25 таких нагород. Із 1961 року їх вручили понад 950.

Загалом існує чотири відзнаки: Європейський диплом, Почесний прапор, Таблиця Ради Європи та Європейський приз. Суми вже мають перші дві нагороди. Отримання їх підвищує статус міста, а також розширює горизонти для співпраці як у межах України, так і за кордоном.