Print
Hits: 2284

Міська рада, обласна державна адміністрація та Міністерство юстиції України підписали тристоронній Меморандум про взаємодію та співпрацю щодо створення на базі колишньої садиби Харитоненків Палацу шлюбу, Будинку юстиції та Центру надання адміністративних послуг.

Серед іншого, за цим документом сторони об’єднують зусилля щодо передачі у комунальну власність колишньої садиби Харитоненків з подальшим створенням на базі маєтку вкрай потрібних місту закладів, які дозволять громадянам отримувати якісні публічні (адміністративні послуги), що відповідають високим міжнародним стандартам.

«Ми розуміємо, які обсяги роботи нас чекають, але нині, коли органам місцевої влади передано надзвичайний обсяг повноважень з надання адміністративних послуг, ми повинні створити поряд з Палацом шлюбів та Будинком юстиції ще й сучасний Центр надання адміністративних послуг», – зазначив міський голова Олександр ЛИСЕНКО

Очільник обласного центру наголосив на тому, що спокійно спостерігати за тим, як руйнується будівля, що офіційно має статус пам’ятки архітектури ХІХ століття, не можна. Це місце, переконаний він, має залишитись окрасою Сум та нагадуванням про минуле міста.

Ініціатива про створення цих закладів набула конкретного звучання під час візиту Міністра юстиції України Павла ПЕТРЕНКА 15 липня поточного року. Її підтримали керівництво міста та області, депутати Верховної Ради України від Сумщини.

«На сьогодні у сфері реєстрації актів цивільного стану діє принцип екстериторіальності, а тому можна уявити, скільки буде охочих зареєструвати шлюб у Сумах. Сьогодні, на жаль, багато хто вибирає інші місця для одруження, а, значить, втрачаються кошти, які могли б наповнювати місцевий бюджет», – сказала начальник Головного територіального управління юстиції у Сумській області Ірина СВИСТУН.

За її словами, на території садиби планують також облаштувати паркову зону, де можна буде відпочити і провести фотосесію.

Текст Меморандуму