Print
Hits: 2381

У Сумах капітальний ремонт доріг починають із заміни підземних комунікацій.

За таким принципом наразі виконують роботи у пров. Громадянський та по вул. Римського-Корсакова, де з перевіркою побували міський голова Олександр ЛИСЕНКО та начальник управління капітального будівництва та дорожнього господарства Віталій ШИЛОВ.

«Я особистому і не по одному разі буваю на кожному об’єкті і запевняю: всі об’єкти, які почали, в тих об’ємах, в яких виділені кошти і проведені тендери, ми закінчимо», – наголосив міський голова.

Роботи на об'єкті у пров. Громадянський поділили на два етапи. Спочатку капітально відремонтували частину дороги, де торік замінили водогін. Відзавтра починають роботи на ділянці, де також попередньо свою частину роботи виконали працівники КП «Міськводоканал».

За словами Віталія Шилова, тендером на даний об'єкт передбачено 6,5 млн грн. Робіт нині виконано на 3 млн грн. Наступного тижня, прогнозує начальник управління капітального будівництва та дорожнього господарства, нове дорожнє покриття лежатиме вже на всьому відрізку від вул. 20 років Перемоги до містка. Потому почнуть приводити до ладу тротуари. Це, зауважив посадовець, при виконанні капітального ремонту роблять обов'язково. На наступний рік планують ремонт дороги продовжити, з тим аби вийти на вул. Роменську, яку також капітально лагодитимуть. Проектна документації по ній уже проходить експертизу.

Капітальний ремонт дороги по вул. Римського-Корсакова (від ПП «Автоцентр КАМАЗ» до вул. Серпневої ) почали з прокладання зливної каналізації, якої до цього в мікрорайоні не було.

«Міський голова поставив завдання, щоб надалі дощова вода не затоплювала двори та підвали. За вісім років, що я є начальником управління, це єдина дорога, де відбувається прокладка зливної каналізації», – зазначив Віталій Шилов.

На даний час вже укладено близько 70 м ливнівки та зроблені відводи з дворів. Із початком жовтня почнуть укладання асфальту.

Як розповіла місцева жителька, нинішній ремонт довгоочікуваний, адже дорога на цій вулиці знаходилась у жахливому стані.

Управління капітального будівництва та дорожнього господарства вже має завдання від Олександра Лисенка з 25 жовтня приступати до робіт на ділянці від вул. Борової до вул. Володимирської, а наступного року – братись за ремонт прибудинкових доріг у цьому мікрорайоні.

«На найближче засідання виконавчого комітету ми виносимо на розгляд близько п'яти проектів рішень , в яких жителі просять обмежити рух транспорту на певних ділянках. Це означає, що з'являються якісні дороги, на яких одні починають швидко їздити, а інші на це реагувати. Це зайве підтвердження того, що роботи ведуться», – наголосив Віталій Шилов.

Дорогу по вул. Шевченка, за його словами, також дороблять після того, як КП «Міськводоканал» закінчить переукладати труби.