Print
Hits: 2169

Суми підписали перший Меморандум про співпрацю з містом Словацької республіки.

Цій історичній події передувала копітка робота протягом дев’яти місяців, яка була зорієнтована на розробку дієвих механізмів для подальшої співпраці.

Сьогодні ж до Сум прибули представники міської влади Банської Бистриці, аби разом із міським головою Олександром ЛИСЕНКОМ закріпити результат цієї роботи підписами у Меморандумі про співпрацю.

Олександр Лисенко привітав словацьких гостей на сумській землі та висловив переконання, що сьогоднішній день стане початком відліку для міцної співдружності двох міст – Сум та Банської Бистриці. Така, на переконання міського голови, повинна розпочатися із культурної та бізнесової сфери. «Наше місто славиться своїми культурними, освітніми, спортивними традиціями. Банська Бистриця ж – місто, зорієнтоване на розвиток туристичного, бізнесового та інвестиційного потенціалу. Ми також крокуємо цим шляхом, але я впевнений, що обмін досвідом між нами лише посприяє тому, аби обидва міста отримали якомога більше обопільної користі»,– сказав Олександр Лисенко.

Директор департаменту комунікацій та інформаційної політики Антоніна КОХАН додала, що місто Суми – це перлина Слобожанського краю. «На теренах не лише нашого регіону, але і всієї країни Суми добре знають як місто студентів, місто фестивалів, культурних та архітектурних родзинок. Суми мають потужну спортивну базу олімпійської підготовки біатлоністів та легкоатлетів. Всім цим ми готові щедро ділитися з вами, а у вас запозичувати бізнесовий підхід до розвитку міського господарства, інфраструктури Сум».

Щиро подякувавши міський владі за теплі слова привітань приматор міста Банська Бистриця Ян НОСКО наголосив: «Не зважаючи на географічну віддаленість двох наших міст, ми маємо всі шанси зблизити їх завдяки спільному бажанню об’єднати наші інтереси в одне ціле. Всім добре відома аксіома, що Бог не покарає нас за те, якщо у нас не вийде чогось досягти, але він покарає за те, якщо ми не спробуємо цього зробити. Тому я переконаний, що ми на правильному шляху – шляху розвитку та процвітання. Я дуже вдячний владі Сум за те, що саме від вас надійшла пропозиція про співпрацю».

Після цього всі присутні переглянули презентації міст Суми та Банська Бистриця, з яких кожна із сторін ще більше дізналася про потенціал міста та корисні деталі, які можуть знадобиться для подальшої роботи. Словацька делегація перебуватиме в Сумах упродовж двох днів. За цей час гості відвідають кілька підприємств та ФЦ «Барса», детальніше познайомляться з архітектурою та культурою міста.