005.jpg

У Сумах 1 вересня за парти сіло майже 26,5 тисяч школярів.

Учнів спеціалізованої школи № 25 із початком навчального року привітав міський голова Олександр ЛИСЕНКО. Обрав саме цей навчальний заклад не випадково, адже нинішній рік для школи – ювілейний. Перші учні прийшли сюди півстоліття тому. Тоді їх було 607, учителів – 41. За 50 років заклад став другою домівкою для 9157 дітей. 80 учнів закінчили школу із золотими медалями, 63 – зі срібними.

У новому навчальному році тут навчатиметься 991 учень. Вперше поріг школи переступили 115 школярів. Вітаючи першачків із новим етапом в їхньому житті, Олександр Лисенко побажав наймолодшим школярикам успішного навчання, терпіння, бути стараннями та наполегливими.

«Сьогодні ви робите перший крок у своєму майбутнє. Здоров’я вам та гарних оцінок. А ми, дорослі, робимо і робитимемо все для того, аби створити вам гарні умови для навчання»,– зазначив міський голова.

В останні два роки на капітальні ремонти та поточне утримання лише цієї школи було спрямовано 2,3 млн грн. бюджетних коштів. Завдяки цьому у навчальному закладі поремонтували рекреацію 2-го поверху, кабінети, дах і вбиральні, придбали комп’ютерну техніку та обладнання для харчоблоку. Директор школи Лідія ГОЛУБ висловила вдячність міській владі за увагу до навчального закладу та вручила міському голові подяку від учнівського та педагогічного колективів «за сприяння розвитку матеріально-технічної бази, підтримку іміджу навчального закладу».

Сама керівник школи цього дня отримала з рук очільника міста Почесну відзнаку Сумської міської ради «За майстерність», а низка вчителів – Подяки міського голови.

Загалом 1 вересня до комунальних навчальних закладів обласного центру прийшли 26490 учнів (954 класи). Вперше за парти сіли 3182 першокласники. У ЗОШ № 8 та НВК № 16 створено інклюзивні класи. ЗОШ № 27 працюватиме за новим державним стандартом початкової школи.

Розпочався у перший день осені новий навчальний рік і у вихованців Державного ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус» ім. І. Г. Харитоненка. Від усіх сумчан Олександр Лисенко подякував юнакам, що не побоялись обрати нелегку професію – захищати Україну та її громадян. Міський голова побажав ліцеїстам твердості духу, міцного характеру, надійного товариського плеча, наполегливо опановувати військову науку. Разом із тим, висловив побажання, аби у майбутньому ліцеїстам не довелось застосовувати отримані знання в умовах реальних бойових дій.