Print
Hits: 2322

2 вересня, з нагоди Дня міста, в Сумах відбулась Урочиста сесія.

На неї завітали знані містяни, керівники підприємств та організацій, військові та родини загиблих учасників АТО, керівники області, депутати міської ради, ветерани Другої Світової війни, представники Сумського земляцтва в м. Києві, гості з Чернігова та Лебедина, Враци (Республіка Болгарія).

Вітаючи присутніх із 362-ю річницею міста, Олександр ЛИСЕНКО насамперед подякував усім містянам за їх невтомну щоденну працю.

«Головна цінність і надбання нашого міста – його жителі: ті, хто стояли біля витоків і ті, хто всі ці 362 роки розбудовують його. Щодня Суми змінюються на краще, і це результат праці кожного з нас», – наголосив очільник обласного центру.

Він окремо відзначив керівників, а в їх особі і трудові колективи, всіх промислових та комунальних підприємств, будівельних компаній, вищих навчальних закладів, а також підприємців, будівельників, освітян і медиків, військових.

Представникам міст-партнерів Олександр Лисенко подякував за те, що допомагають вибудовувати інтеркультурну політику, що сприятиме інтеграції Сум в Європу.

«Ми одними з перших в Україні приєднались до заснованої Радою Європи Мережі Інтеркультурних Міст. Не втратили, а навпаки зміцнюємо зв’язки як з українськими, так і закордонними містами: Врацею, Целлє, Любліном. Торік у Сум з’явилося ще одне місто-побратим – Банська Бистриця зі Словаччини.

Також було підписано Угоду про партнерські стосунки та співпрацю з Красногорівкою Донецької області», – сказав міський голова.
Щодо пріоритетів, у так би мовити внутрішній політиці, то вони, зазначив Олександр Лисенко незмінні: «Ми й надалі йтимемо шляхом утвердження європейських стандартів і цінностей, що покликані створити максимально комфортні умови для проживання кожного жителя нашого славетного міста».

До привітань міського голови приєднались очільник обласної державної адміністрації Микола КЛОЧКО, перший заступник голови обласної ради Анатолій РІЧКАЛЬ.

«Суми – це місто, в якому народилися мій батько і мій син, в якому, сподіваюся, народяться і мої онуки. Місто змінюється на краще. Ми спільно зробимо все, щоб обласний центр став європейським містом, тому що Суми – це Європа, Сумщина – це Європа, і Україна – це Європа. Слава всім нам і Слава Україні!» – наголосив у своєму виступі Микола Клочко.

З нагоди свята сумчани було вручено відзнаки державної та місцевої ваги.

А представники УПЦ КП відзначили міського голову Орденом Святого апостола Андрія Первозванного ІІ ступеня.

Опісля Урочистої сесії всі присутні стали глядачами параду військової, спеціальної та комунальної техніки, що відбувся вперше. Також середмістям проїхали учасники мотофестивалю «За цілісність та єдність України». Потому вся техніка зібралась на майдані Незалежності, де стала об’єктом уваги дітей і дорослих.

Ще одним знаковим місцем, яке сумчани не могли обійти своєю увагою цього дня, став пам’ятник Івану Харитоненку – людині, яка своїм трудом возвеличила ціле місто. Вдячні городяни поклали до підніжжя пам’ятника живі квіти.

Список нагороджених