0010.jpg

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО привітав спортсменів та тренерів, функціонерів галузі, спортивних журналістів і всіх, хто присвятили свої життя фізичній культурі та спорту, з прийдешнім професійним святом.

«Фізична культура і спорт сприяють розвитку особистості, а також це запорука здоров’я. Дякую ветеранам спорту, а також нинішнім чемпіонам і призерам за те, що зробили Суми знаними не лише в Україні, а й у світі. Дякую тренерам за те, що щоденно вкладаєте свої знання і досвід у молоде покоління», – зазначив Олександр Лисенко.

Міська влада, зазначив він, намагається робити все для розвитку спорту в Сумах, підтримувати спортсменів задля досягнення ними високих результатів, покращувати відповідну інфраструктуру. Так, якщо у 2015 році на фінансування галузі було виділено 20 млн грн., то торік уже – 24 млн грн., у поточному році – 37 млн гривень. При формуванні кошторису на рік наступний, повідомив міський голова, він уже доручив збільшити виділення коштів на виплату стипендій талановитими спортсменам міста.

До привітань міського голови приєдналась начальник відділу у справах молоді та спорту Віра МОТРЕЧКО. Вона також подякувала спортсменам, тренерам за щоденну кропітку роботу, результатами якої є медалі найвищого гатунку, та побажала підкорення нових спортивних вершин. Відзначила посадовиця і важливість допомоги міської влади, що сприяє розвитку фізичної культури та спорту. Зокрема, згадала про виділення коштів на реконструкцію стадіону «Авангард» та ремонт Легкоатлетичного манежу.

З нагоди прийдешнього свята окремим представникам галузі, а також переможцям міської спартакіади вручили нагороди та пам’ятні подарунки. Низка спортсменів удостоїлись нових спортивних звань.

Окремо профільний відділ відзначив журналістів, що висвітлюють спортивні події у місцевих ЗМІ.