Print
Hits: 2471

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО проінспектував хід робіт із утеплення дитячої поліклініки № 2 та оглянув нове устаткування у міській клінічній лікарні № 1.

«Медицина залишається одним із головних пріоритетів у роботі міської влади. Наше завдання створити належні умови для роботи лікарів і дати можливість сумчанам отримувати якісні медичні послуги», – зазначив міський голова.

Так, коштом міського бюджету у дитячій поліклініці № 2 проводять повну заміну вікон та утеплення фасаду. У поточному році з міської скарбниці на це виділили 3,2 млн грн., але завдяки електронній системі публічних закупівель ProZorro вдалось заощадити 700 тис. грн., котрі будуть спрямовані на інші потреби закладу. Три тижні тому підрядник приступив до роботи і вже виконав заміну вікон на 40%, утеплення фасаду – на 25%. Старі вікна замінюються на подвійні склопакети, в якості утеплювача використовується мінвата товщиною 10 см. Комплекс цих заходів, за словами керівника підрядної організації Олександра НОЖЕНКА, дозволить підвищити температуру в приміщенні на 7-8 С0.

Як зауважила заступник головного лікаря міської дитячої клінічної лікарні Святої Зінаїди Наталія СПІЧАКОВА, першою утеплюють саме цю дитячу поліклініку, бо тут обслуговується майже 60 % сумчан віком від 0 до 18 років.

Як повідомив очільник міста, щойно будівельне риштування буде прибране, біля лікарні розпочнуть лагодити дорогу.

Так само ремонтується та поповнюється обладнанням і міська клінічна лікарня № 1.

«Такої кількості коштів і такої кількості обладнання, як у два останні роки, лікарня не бачила багато років. У нас практично всі відділення отримали якесь нове устаткування. Ми дуже вдячні міській владі за увагу до нашої лікарні та інших медичних закладів», – повідомила головний лікар міської клінічної лікарні № 1 Валентина ДОМІНАС.

Цьогоріч на оновлення обладнання з міського бюджету закладу виділили 8 млн грн., потому додали ще 6 млн грн. на нагальну закупівлю рентгенапарата для травмпункту.

Серед останніх придбань – цифровий мамограф і зварювальний апарат Патона, що дозволяє проводити оперативні втручання менш травматично і з меншою крововтратою.

Також придбали для перевезення лікарів і хворих дві автівки.