001.jpg

На період дії воєнного стану Постановою Кабінету Міністрів України від 23.08.2024 №968 було внесено зміни до порядку та умов подання деяких видів державних соціальних допомог і відтепер з-за кордону поштовим відправленням можна подати заяву з необхідним пакетом документів на:

Внутрішньо переміщеною особою є громадянин України, іноземець або особа без громадянства, яка перебуває на території України на законних підставах та має право на постійне проживання в Україні, яку змусили залишити або покинути своє місце проживання у результаті збройного конфлікту.

5 серпня 2024 року департаментом проводилась робота з перерахування коштів державних допомог за серпень, які можна буде отримати у банківських установах вже 6 серпня, а через поштові відділення АТ «Укрпошта» – згідно з графіком доставки.

Тривалість повітряних тривог по Сумській міській територіальній громаді суттєво збільшилась і приймання громадян у департаменті під час їх оголошення тимчасово призупиняється! Перепрошуємо за незручності та пропонуємо користуватися альтернативними засобами комунікації для подачі документів, такими як пошта, електронна пошта, Єдиний портал державних послуг «Дія».

З 1 липня 2024 року збільшився розмір грошового забезпечення патронатному вихователю. Тепер такі виплати встановлюються на рівні 3-х мінімальних заробітних плат на місяць, це – 24 тис. гривень, а для вихователів, які є фізичними особами-підприємцями, грошове забезпечення становить 3,5 мінімальних заробітних плат (28 тис. гривень).

Період врахування доходів для призначення соціальної допомоги при зверненні в серпні 2024 року.

5 серпня 2024 року департаментом проводилась робота по перерахуванню коштів державних допомог за серпень, які можна отримати у банківських установах вже з 6 серпня, а через поштові відділення АТ «Укрпошта» – згідно з графіком доставки.

Інформуємо власників житлових приміщень, які безплатно прихистили внутрішньо переміщених осіб, що з 1 по 5 серпня - період подання заяв на компенсацію витрат за їх тимчасове розміщення за липень.

Громадяни України, іноземці та особи без громадянства, яким виповнилось 60 років і які досягли пенсійного віку, але не набули права на пенсійну виплату у зв’язку з відсутністю страхового стажу, мають право на державну соціальну допомогу.

Коли батьки ухиляються від сплати аліментів, не виконується рішення суду про стягнення аліментів або ж взагалі місце перебування їх невідоме, можна оформити на дитину щомісячну тимчасову державну допомогу.