0010.jpg

30 серпня поточного року Урядом прийнято Постанову № 989 «Про внесення змін до Порядку надання допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам», якою внесені зміни до Порядку надання допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам.

Відповідними змінами передбачено продовження виплат на наступний шестимісячний період для тих категорій внутрішньо переміщених осіб (далі – ВПО), хто отримував виплати на підставі березневих змін.

Отже, для тих ВПО, у яких в серпні 2024 року мав завершитись період виплат допомоги на проживання, ці виплати будуть продовжені автоматично до лютого 2025 року, без додаткового звернення.

При цьому, протягом місяця з дати продовження виплати допомоги департамент проведе перевірку щодо таких отримувачів на відповідність критеріям, зазначеним у Порядку, а також перевірку середньомісячного скупного доходу на одного отримувача допомоги.

До середньомісячного сукупного доходу не включатимуться доходи:

  • особи, призваної на військову службу під час мобілізації, а також особи, яка бере безпосередню участь у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки й оборони в складі ЗСУ, інших військових формувань, утворених відповідно до закону
  • особи, яка сплачує аліменти
  • особи, яка зникла безвісти/перебуває у полоні
  • особи, яка перебуває за кордоном/депортована за межі України
  • особи, яка перебуває на тимчасово окупованих територіях.

Для отримання інформації стосовно автоматичного продовження виплат допомоги на проживання та для ознайомлення з умовами продовження виплат слід звертатись за телефоном: 0504078199, 0504078002.