005.jpg

На період дії воєнного стану Постановою Кабінету Міністрів України від 23.08.2024 №968 було внесено зміни до порядку та умов подання деяких видів державних соціальних допомог і відтепер з-за кордону поштовим відправленням можна подати заяву з необхідним пакетом документів на:

  • допомогу при народженні дитини
  • допомогу на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування
  • допомогу особі, яка доглядає за хворою дитиною, якій не встановлено інвалідність
  • допомогу на дітей, які виховуються в багатодітних сім’ях
  • допомогу на дитину з інвалідністю до 18 років
  • допомогу особі з інвалідністю з дитинства.

Якщо ж у відповідному регіоні органи соціального захисту населення не мають можливості забезпечити прийом, призначення та виплату соціальної допомоги, заяви з необхідними документами та/або відомостями передаються в електронній формі департаменту соціальної політики Рівненської облдержадміністрації.

У разі відсутності або знищення особових справ осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю з документами, що підтверджують право таких осіб на державну соціальну допомогу, така допомога призначається на підставі даних, наявних у централізованому банку даних з проблем інвалідності, а в разі відсутності технічної можливості — на підставі копії довідки до акта огляду МСЕК (для осіб з інвалідністю з дитинства) або ж копії медичного висновку, виданого лікарсько-консультативною комісією закладу охорони здоров’я (для дітей з інвалідністю).

Мешканцям Сумської міської територіальної громади, які хочуть подати заяву (https://dszn.smr.gov.ua/blanki-zayavi-ta-deklaratsiyi-dlya-sotsialnoyi dopomogi/) з необхідними документами на вищевказані види державних соціальних допомог, слід надіслати листа за адресою: вул. Харківська, буд. 35, м. Суми, 40035.

Більш детальну інформацію та консультації можна отримати через месенджер сторінки департаменту «Соціальний захист міста Суми» у мережі Фейсбук https://www.facebook.com/sumysoczahyst та за телефонами: 050-407-81-99, 050-407-80-02.