001.jpg

Народився 13 листопада 1995 року в місті Чернігів.

У 2013 році закінчив одинадцять класів Сумської загальноосвітньої школи І-III ступенів № 23 та вступив на навчання до Сумського державного педагогічного університету імені А.С. Макаренка за спеціальністю «Фізична культура і спорт», кваліфікація – «Тренерська діяльність (тренер-викладач з виду спорту)».

З дитинства Костянтин активно займався спортом, неодноразово ставав переможцем та призером різноманітних змагань з панкратіону, боксу та кікбоксингу. Показував гарні результати у футболі, був основним кіпером аматорських футбольних команд протягом 10 років, постійно вдосконалюючи свою майстерність та вміння. Саме в цей період відбувалось зростання і формування особистості хлопця, його світогляду і вольового духу.

Костянтин Євгенович мав чітку та активну громадянську позицію. Тому, як свідомий громадянин України, вважав моральним обов’язком стати на захист Батьківщини проти відкритої агресії з боку російської федерації навіть за відсутності будь-якого військового досвіду. З перших днів вступив до складу територіальної оборони міста, разом з побратимами захищав рідні Суми.

В травні 2022 року Костянтин мобілізувався до лав Збройних Сил України на посаду командира бойової машини – командира 3-го механізованого відділення 2-го механізованого взводу 3-ї механізованої роти 2-го механізованого батальйону 3-ї окремої штурмової бригади військової частини А 4638 у званні «молодший сержант».

Брав безпосередню участь у бойових діях у Донецькому операційному районі.

17 січня 2023 року, під час запеклого бою з ПВК «Вагнер» біля населеного пункту Кліщіївка Донецької області, молодший сержант Скаржинський загинув.

Прощання з мужнім воїном відбулося 25 січня в залі Палацу культури АТ «СМНВО-Інжиніринг», після чого Героя поховали на Алеї Слави Ново-Центрального Баранівського кладовища.

«Костянтин нам запам’ятався як людина з активною життєвою позицією, впевнений у собі, рішучий, вольовий. Дуже шкода, що ми втрачаємо найкращих», – згадували військовослужбовці, побратими загиблого.

За особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку Указом Президента України від 11 серпня 2023 року №485/2023 Скаржинський Костянтин нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

Рішенням Сумської міської ради від 17 листопада 2023 року № 4128-МР Костянтину Євгеновичу присвоєно звання «Почесний громадянин міста Суми» (посмертно).

Світла пам’ять про справжнього патріота своєї країни буде жити в серцях його рідних, близьких, друзів та мешканців міста Суми.