007.jpg

Заступник міського голови Станіслав ПОЛЯКОВ провів черговий особистий прийом громадян.

Представники Сумської обласної організації УТОС звернулись до посадовця щодо збільшення розміру одноразової матеріальної допомоги слабозорим сумчанам.

Також громадяни поскаржились на хаотичне розміщення електросамокатів і пошкоджений тротуар на вул. Кузнечна, де розташоване представництво організації.

Щодо першого питання, заступник міського голови доручив департаменту соціального захисту населення при розробці проєкту Програми Сумської міської територіальної громади «Милосердя» на 2025 – 2027 роки передбачити підвищення відповідних виплат і щорічне збільшення їх розміру для жителів громади з порушеннями зору (для осіб з інвалідністю І групи з 800 до 1200 грн, II групи – з 600 до 1000 грн).

Питання про розміщення електросамокатів Станіслав Поляков спрямував для відповідного реагування до департаменту інспекційної роботи. Фахівці цього структурного підрозділу мають напрацювати з надавачем послуги з прокату варіант розв’язання проблеми, аби надалі ці транспортні засоби не заважали руху пішоходів біля офісу Сумської обласної організації УТОС.

Скаргу на пролом у тротуарі на вул. Кузнечна посадовець скерував до департамену інфраструктури міста для розв'язання питання.