002.jpg

Про це інформує департамент соціального захисту населення Сумської міської ради.

Тут повідомляють, що кошти передбачені для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг. Виплата ж , щомісячної адресної допомоги здійснюються відповідно до Порядку надання особам, які переміщуються з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції, для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 01.10.2014.

Та перш ніж адресна допомога може бути призначена, департамент соціального захисту населення Сумської Міської ради зобов’язаний перевіряти обгрунтованість видачі та достовірність документів, поданих для призначення грошової допомоги і контролювати правильність її надання.

Фахівці департаменту соціального захисту населення просять городян звернути особливу увагу на те, що однією з підстав, яка впливає на припинення або відмову у призначенні допомоги, є наявність у будь-кого з членів сім”ї у власності житлового приміщення, розташованого в регіонах, інших ніж тимчасово окупована територія України та райони проведення антитерористичної операції та населені пункти, що розташовані на лінії зіткнення.

Зазначені обставини можуть бути з’ясовані шляхом отримання інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно.

Державними соціальними інспекторами департаменту соціального захисту населення постійно проводиться робота у цьому напрямку.
Лише за I півріччя поточного року перевірено 1 888 справ, виявлено житлові приміщення, розташовані в регіонах, інших ніж тимчасово окупована територія України та райони проведення антитерористичної операції та населені пункти, що розташовані на лінії зіткнення у 14 сім,ях.

Загальна сума переплати складає 134 252,23 грн.