007.jpg

Днями Суми уперше відвідав голова відділу водопостачання, санітарії та гігієни UNICEF Ukraine Ніколас ОСБЕРТ, на координаційній нараді в КП «Міськводоканал» сторони узгодили подальші проєкти співпраці.

В.о. міського голови Артем Кобзар, директор КП «Місьководоканал» Анатолій САГАЧ, директор Департаменту житлово-комунального господарства, енергоефективності та паливно-енергетичного комплексу Сумської ОДА Сергій ЛУГОВИЙ, та представник Дитячого фонду Організації Об’єднаних Націй (ЮНІСЕФ) Ніколас ОСБЕРТ обговорили на координаційній нараді забезпечення стабільної роботи як КП «Міськводоканал», так і комунальних підприємств в інших громадах Сумщини  під час підготовки й проходження осінньо-зимового періоду 2024-2025 років в умовах складної безпекової ситуації. 

В. о. міського голови Артем Кобзар подякував фонду ЮНІСЕФ за значну допомогу сумській громаді, яка триває від початку російського повномасштабного вторгнення.

«ЮНІСЕФ став нашим надійним партнером, допомагаючи мешканцям сумської громади зберегти роботу нашої критичної інфраструктури. Так, джерела резервного живлення, матеріали і обладнання забезпечили роботу сумського Водоканалу під час блекаутів, ми мали стабільне постачання питної води та водовідведення», - зазначив посадовець.

Директор КП «Міськводоканал» Анатолій Сагач додав, що завдяки співпраці з ЮНІСЕФ на підприємстві будують плани на перспективу.

«Наразі міжнародна організація надає підтримку сумському Водоканалу в реалізації критично важливих проєктів: встановлення на наших об’єктах модульних котелень, сонячних панелей, а також допомогу в реконструкції мереж водопостачання, очищення води. Це дозволить підприємству забезпечити сталу послугу водопостачання і необхідні санітарні вимоги для жителів нашої громади», -зазначив Анатолій Сагач.

У підсумку наради отримали запевнення представника ЮНІСЕФ в Україні Ніколаса Осберта на продовження співпраці. Зокрема, від керівництва Сумщини і сумської громади, представництву ЮНІСЕФ в Україні буде наданий для подальшого опрацювання чек-лист з пріоритетними потребами, обґрунтуванням і орієнтовною вартістю необхідного обладнання та проєктів в обсягах до кінця поточного року. Серед необхідного – генератори, модульні котельні, СЕС, станції знезалізнення тощо.