006.jpg

Керівництво Сумської міської ТГ зустрілось із представниками Міжнародної гуманітарної неурядової організації з безпеки (INSO), аби обговорити нагальні потреби Сум з огляду на безпекову ситуацію

З благодійниками поспілкувались перший заступник міського голови Артем КУЗНЕЦОВ, котрий безпосередньо займається пошуком позабюджетних коштів для життєдіяльності та розвитку громади, заступники міського голови Станіслав ПОЛЯКОВ та Римма БИКОВА, а також представники профільних структурних підрозділів.

Радник з питань безпеки INSO Юзеф ЛАНГ розповів про можливості компанії та про те, чим саме вона може допомогти Сумам.

«Нам важливо дізнатися, в чому ви наразі відчуваєте гостру потребу. Перед тим, як зустрітись з вами, ми промоніторили ситуацію в сумській громаді й точково орієнтуємось щодо загальних потреб. Але ви, як влада, спрямуєте нас в потрібному напрямку», – сказав Юзеф Ланг.

Перший заступник міського голови Артем Кузнецов подякував благодійникам за увагу до сумської громади в такий скрутний час: «Для нас нині дуже важлива підтримка донорів та благодійників, адже проблем багато і, на жаль, не всі вдається розв’язувати вчасно. Тому, звісно, ми сформуємо перелік найбільш актуальних запитів про допомогу».

Заступник міського голови Станіслав Поляков зауважив, що до цього списку найперше увійдуть генератори, спецтехніка, а також забезпечення доступним житлом ВПО.

Щодо останнього його колега Римма Бикова наголосила, що до Сум нині евакуюються жителі прикордоння, забезпечення їх житлом та іншою допомогою лягає в певною мірою на плечі громади. В інших областях цей процес проходить легше, зважаючи на підтримку міжнародних благодійників. Тому Римма Бикова звернулась до представників INSO, аби вони зосередили свою увагу на цьому напрямку і в Сумах.

Усі озвучені потреби та запити, сказав радник з питань безпеки INSO Юзеф Ланг, вони опрацюють та разом з колегами з інших міжнародних благодійних організацій намагатимуться відреагувати найближчим часом.