0012.jpg

Представники влади Сумської МТГ та Агентства ООН у справах біженців (УВКБ ООН) опрацьовують можливості поточного ремонту покрівель у кількох дитсадках Сум.

Заступник міського голови Станіслав ПОЛЯКОВ, начальник управління освіти і науки Неля ВЕРБИЦЬКА, голова польового офісу УВКБ ООН в Україні Крістіан ЛАНГЕХЕНКЕ та польовий фахівець УВКБ ООН Григорій ЛУК’ЯНЕНКО відвідали три заклади дошкільної освіти: «Золотий півник», «Калинка» та «Ягідка». Всі мають спільну проблему – пошкоджені дахи. Благодійники готові надати будівельні матеріали для їх поточного ремонту.

«Гуманітарна місія «Проліска» Управління ООН з координації гуманітарних справ здійснює діяльність по всебічній допомозі населенню в прифронтовій зоні, а також внутрішньо переміщеним особам. У Сумах «Проліска» постійно підставляє плече допомоги громаді та її жителям, надаючи будівельні матеріали для ремонту й відновлення будівель, пошкоджених «шахедами» та російськими ракетними обстрілами» – зазначив Станіслав Поляков.

Представники місії ООН спільно з посадовцями детально оглянули кожен із дитсадків. Найближчим часом благодійники визначать обсяг робіт і перелік необхідних матеріалів, які нададуть зі свого боку. Виконання ремонтних робіт фінансуватиметься з бюджету сумської громади.

Начальник управління освіти і науки Неля ВЕРБИЦЬКА поінформувала, що на даний час у Сумській МТГ потребують поточного ремонту покрівель 22 об’єкти, зокрема дитячі садочки, школи та заклади позашкілля.

Це вимагає значних коштів, водночас від початку російського вторгнення ключові зусилля та фінанси спрямували на побудову й облаштування найпростіших укриттів, щоб діти могли відвідувати заклади, повноцінно розвиватись, навчатись, спілкуватись із однолітками.

Тож, допомога від благодійників у розв’язанні інших нагальних питань навчальних закладів, – необхідна.