001.jpg

Керівництво сумської громади зустрілось з представниками неурядової організації Fondazione Progetto Arca (Італія), аби домовитись про надання гуманітарної допомоги освітнім та лікувальним закладам Сум.

З асистенткою керівника проєкту Софією ТОРЛОНТАНО та представником неурядової організації Лоренцо ЛЕОНАРДІ поспілкувались перший заступник міського голови Артем КУЗНЕЦОВ, представники департаменту фінансів, економіки та інвестицій, а також інших профільних структурних підрозділів.

Говорили про можливу співпрацю в галузях охорони здоров’я, освіти, цивільного захисту.

Представники Fondazione Progetto Arca мали за мету оцінити поточні потреби навчальних та медичних закладів. Аби враховуючи конкретні виклики, з якими стикаються ці заклади, визначити найефективніші способи надання підтримки.

З цією метою закордонні благодійники відвідали дві школи, де оглянули укриття та обговорили необхідність придбання меблів та іншого обладнання для створення належних умов і забезпечення навчального процесу.

Потому відбулась зустріч з керівництвом КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги № 1» та КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги № 2». Йшлось про реалізацію ініціативи «Готівка на допомогу». Зокрема, обговорили можливості передачі лікувальним закладам діагностичних медичних виробів, які не включені до Програми медичних гарантій надання медичної допомоги населенню на первинному рівні.

Зацікавилися гості й організацією приймання переселенців у департаменті соціального захисту населення, зокрема, процесом їх реєстрації та видачі гуманітарної допомоги. Також конкретизували основні потреби ВПО в частині продуктових наборів, засобів гігієни, постільної білизни тощо.

Підсумовуючи, представники італійської Fondazione Progetto Arca запевнили, що планують розробити детальний план надання допомоги на основі виявлених потреб громади для ефективного впровадження спільних проєктів.