004.jpg

Майже 1500 продуктових наборів отримають від благодійної організації «Благодійний фонд «Global Empowerment Mission UA» внутрішньо переміщені особи, які прибувають до Сумської міської ТГ.

Як повідомила перший заступник директора департаменту соціального захисту населення Світлана МАРИНЧЕНКО, цю допомогу розподілять поміж внутрішньо переміщених осіб, яких вперше беруть на облік. Також у КУ «Центр учасників бойових дій» триває видача продуктових наборів від GEM сім’ям загиблих захисників України.

«Як тільки надходить запит, ми відразу реагуємо, вантажимо і – в дорогу. Важливо, щоб люди у Сумах, чи у Великій Писарівці, та інших містах і громадах прикордонної області відчували нашу підтримку. Минулого тижня забезпечили питною водою медичні заклади сумської громади. А сьогодні ми привезли продуктові набори – 1440 пакунків, для ВПО, які мешкають у Сумах», – розповів волонтер благодійного фонду Олег МАЛИНОВСЬКИЙ.

В. о. міського голови Артем КОБЗАР задоволений міцним партнерством, яке активно розвивається з GEM.

«У сумській громаді наразі проживає майже 29 тисяч переселенців з тимчасово окупованих територій України та прикордонних громад Сумщини, які евакуювались з рідних місць через посилення ворожих обстрілів і втрату своїх домівок. Ми приймаємо кожну людину та родину, яка до нас звертається, і так само з великою вдячністю приймаємо гуманітарну підтримку, яку нам надають міжнародні благодійні організації», – зазначив він.

Сумський волонтер Дмитро СТРИЖЕНОК повідомив, що загалом GEM уже доправив до Сум вісім вантажівок допомоги, а це понад 10 тисяч наборів харчових продуктів. Їх отримали ВПО, малозабезпечені, багатодітні сім’ї, родини, в яких виховуються діти-сироти.