003.jpg

В. о. міського голови Станіслав ПОЛЯКОВ провів виїзну нараду щодо будівництва у співпраці з Урядом Литви підземного укриття в одній зі шкіл Сум.

Учасники наради, серед яких було керівництво громади, управління капітального будівництва та дорожнього господарства, управління освіти і науки, департаменту фінансів, економіки та інвестицій, Сумської МВА, обговорили деталі проєктування об’єкта. Спорудження укриття відбуватиметься в межах проєкту «Нові укриття для українських шкіл» («New bomb shelters for Ukraine’s schools»). Кошти дає Уряд Литви. Орієнтовний кошторис – 130 млн грн.

Будівництво здійснюватиметься відповідно до Меморандуму про взаєморозуміння, підписаному між Центральним агентством управління проєктами (Литовська Республіка) та Сумською міською радою.

Проєкт «Нові укриття для українських шкіл» («New bomb shelters for Ukraine’s schools») фінансується в рамках програми «Сусідство, розвиток і міжнародна співпраця Інструмент – Глобальна Європа». Його метою є забезпечення безпечного навчання дітей шляхом будівництва в Україні укриттів подвійного призначення біля навчальних закладів.