001.jpg

Жителям будинків, чиє житло пошкоджене, розповіли про можливості отримання фінансової підтримки та відновлення пошкодженого майна.

В. о. міського голови Артем КОБЗАР, керівник штабу з ліквідації наслідків НС – перший заступник міського голови Артем КУЗНЕЦОВ та заступник міського голови  Римма БИКОВА запросили на розширену зустріч в укритті школи № 6 сумчан, чиє житло в будинках по просп. Свободи було пошкоджене ворожим ракетним ударом у суботу, 17 серпня.

«Ворог не припиняє спроб завдати якнайбільше ударів по мирному місту, і умисно поцілив по великому житловому мікрорайону. Тому ключове питання для влади – максимально швидко закрити усі пошкодження та допомогти громадянам отримати компенсацію на відновлення зруйнованого житла», – підкреслив Артем Кобзар.

Практично за годину після ракетного удару перший заступник міського голови Артем Кузнецов очолив штаб з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, та координував роботу комунальних служб.

«На щастя, того ранку обійшлось без численних жертв, тож, нашим завданням було – надати всю необхідну технічну допомогу, прибрати пошкоджені конструкції, забезпечити комунальників будівельними матеріалами для ремонту, у підсумку – зроблено дійсно, дуже багато»,  – зазначив посадовець.

Заступниця міського голови Римма Бикова та голова Комісії з розгляду питань щодо надання компенсації за знищені та пошкоджені об’єкти нерухомого майна Анатолій ЗАНЧЕНКО розповіли, що комісія документує всі руйнування та складає акти пошкоджень для отримання компенсації за державною програмою «єВідновлення».

Спеціалісти управління «Центр надання адміністративних послуг у м. Суми» наголосили, що необхідною умовою для отримання коштів є наявність документів, які підтверджують державну реєстрацію права власності на нерухоме майно і чекають громадян у ЦНАПі та на віддаленому робочому місці, що працює в КУ «Центр учасників бойових дій».

Представник Французької гуманітарної організації ACTED та інших благодійних організацій розповіли про види матеріальної допомоги, які вони надають постраждалим громадянам, надали свої номери телефонів для консультацій та допомогли присутнім заповнити відповідні заяви. Зокрема, при зверненні заявники повинні надати документи всіх членів родини (паспорти, ідентифікаційні коди та свідоцтва про народження дітей), реквізити банківської картки для виплат (IBAN).

Штаб продовжить свою роботу до 16:00 20 серпня, оскільки є мешканці, які ще не звернулись із заявами на обстеження житлових та інших приміщень, – повідомив перший заступник міського голови Артем Кузнецов. З 21 серпня заяви можна подавати за адресою: майдан Незалежності, 2 ; каб. 4.