002.jpg

У Сумах відбувся конкурс бізнес-проєктів: переможці отримають фінансову підтримку з бюджету Сумської міської ТГ.

Комісію з конкурсного відбору проєктів на надання фінансової підтримки для реалізації бізнес-ідей очолив заступник міського голови Станіслав ПОЛЯКОВ.

За його словами, у 2024 році, попри складнощі з бюджетом громади, вирішили підтримати підприємців та вдруге оголосили конкурс стартапів, в якому взяли участь шестеро претендентів.

«Цього року бюджет конкурсу – 350 тис. грн. Максимальна вартість бізнес-проєкту, який може подати учасник,  до 200 тис. грн підтримки з бюджету громади. Також учасники додають і власну частку фінансового внеску. Торік у нас було 12 учасників, із них троє переможців отримали підтримку з бюджету громади та вже працюють. Впевнені, що й цього року ми зможемо підтримати цікаві бізнес-ідеї», — розповів керівник конкурсної комісії.

Начальник відділу торгівлі, підприємництва, промисловості та захисту прав споживачів департаменту інспекційної роботи, секретар конкурсної комісії Катерина БОЖЕНКО розповіла про принцип обрання кращих бізнес-проєктів: «Переможців визначаємо на підставі незалежного оцінювання бізнес-планів, є чіткі критерії, за якими кожен член конкурсної комісії виставляє бали. Вираховуємо середній бал і визначаємо переможців з найбільшою кількістю балів».

Начальник управління стратегічного розвитку міста Оксана КУБРАК додала, що головна мета конкурсу – підтримати підприємців, чиї проєкти мають соціальне та економічне значення для сумської громади.

Конкурсна комісія визначить переможців до кінця цього тижня.

Нагадаємо, троє переможців конкурсу стартапів 2023 року завдяки фінансовій підтримці з бюджету громади реалізували свої проєкти.