002.jpg

Благодійну допомогу від Благодійної організації «Парафіяльний благодійний фонд «Карітас – Суми» розподілять на Пункти Незламності, що діють у Сумській МТГ.

В. о. міського голови Артем КОБЗАР приймаючи вантаж гуманітарної допомоги, підкреслив: найголовніше, що ця допомога завжди вчасна.

«Ми у сумській громаді за останні два тижні прийняли багато переселенців із прикордонних територій, які потребують гуманітарної підтримки, а через численні повітряні тривоги маємо подбати й про безпеку наших жителів та забезпечити наші пункти незламності запасами води і продуктами швидкого приготування, що необхідно в разі тривалого перебування людей. Із цим проханням ми й звернулись до «Карітас – Суми», отримали цю допомогу, за що дуже вдячні парафіяльному благодійному фонду», - розповів Артем Кобзар.

Начальник управління освіти і науки Неля ВЕРБИЦЬКА додала, що гуманітарний вантаж сьогодні ж буде розподілений по всіх Пунктах Незламності, які діють у сумській громаді.

«У закладах освіти розгорнуті і функціонують 48 Пунктів Незламності, тож, при виникненні будь-якої надзвичайної ситуації наші громадяни можуть ними безперешкодно скористатись. Питна вода, кава, страви швидкого приготування, дитяче харчування, це продукти, що будуть корисні для всіх відвідувачів в наших укриттях захисту. Дякуємо благодійникам і за індивідуальні захисні маски, це захист від вірусу ковід-19, який зараз активізувався», – розповіла очільниця освітньої галузі громади.

Директор БФ «Карітас – Суми», митрофорний протоієрей отець Аристарх, священик парафії Введення у храм Пресвятої Богородиці м. Суми додав, що благодійність одна з ключових і в церковному служінні, і в діяльності фонду.

«Було звернення до нас від міської влади, що потрібно закрити велику потребу і забезпечити пункти незламності. Ми звернулись до нашої головної організації «Карітас – Харків», які й надали нам цю допомогу. Ми розуміємо як важливо не допустити гуманітарної кризи і підтримати громаду, яка приймає до себе значну кількість переселенців. Тож, зараз будемо закуповувати продуктові і гігієнічні набори, та товари для людей з особливими потребами», – зазначив отець Аристарх.

В. о. міського голови Артем Кобзар також додав, що велика частка бюджету громади спрямовується для потреб військових, тож, плече допомоги від благодійників допомагає громаді.

Між Сумською МТГ і Благодійним фондом «Карітас – Суми» від початку повномасштабного російського вторгнення підписаний Меморандум про співпрацю, розвивається міцне партнерство у кількох важливих гуманітарних проєктах.