007.jpg

Про поглиблення партнерських відносин між містами Суми та Мажейкяй (Литовська Республіка) домовилися депутати Сумської міської ради під час офіційної зустрічі з міським головою Мажейкяйа Рутою МАТУЛАЙТЕНЕ.

Депутати Сумської міської ради Світлана ЛИПОВА, Олена ДЯГОВЕЦЬ, Інна БОСЕНКО подякували муніципалітету міста Мажейкяй за допомогу та підтримку у березні 2022 року.

Саме тоді Суми отримали першу допомогу від литовського міста, вантажопасажирський мікроавтобус Mercedes-Benz Sprinter 215, пасажирський Mersedes Benz Sprinter 315, медичні засоби та препарати у складі централізованого постачання медикаментів до України від Литовського Червоного Хреста.

Наразі у департаменті фінансів, економіки та інвестицій підготували угоду про співпрацю, яку й передали до муніципалітету Мажейкайа для опрацювання.

«Це важливий проєкт документа для сумської громади. Він має великий спектр напрямків співпраці й допомоги один одному. Мати таке місто-партнер для нас почесно і відповідально. У нас спільні європейські цінності й ми готові бути сильними партнерами», - зазначила директор департаменту фінансів, економіки та інвестицій Світлана Липова.

У рамках візиту сумська делегація відвідала також Мажейкяйський авіаційний фестиваль, який є гордістю литовців і відбувається раз на чотири роки, чемпіонат Литви з пауерліфтингу та інші заходи.

Нагадаємо, що обидві громади розпочали співпрацю зі спільної участі у грантовому проєкті «Circular-based waste management» Фонду Єдиного Економічного Простору та Норвегії.