005.jpg

В. о. міського голови Артем КОБЗАР вручив волонтеру Григорію ЯНЧЕНКУ Подяку міського голови з нагрудною відзнакою, прапор Сумської МТГ та фінансовий внесок для передачі на потреби української армії.

Волонтер з Херсона розпочав поїздки по українських містах у січні цього року, і в Сумах, за його словами, він завершує свою тривалу мандрівку Україною.

Протягом тижня перебування у Сумах «Дядя Гриша» побував у різних районах міста, де багато спілкувався з сумчанами та розповідав про свою мету – допомагати українській армії, а кожен охочий міг долучитись до його всеукраїнського проєкту своїм донатом для допомоги Збройним Силам.

В.о. міського голови Артем Кобзар та депутати подякували Григорію Янченку за його громадянську позицію, активну волонтерську діяльність, та постійну підтримку ЗСУ.

«Ви поставили перед собою складне завдання: об’їхати всю нашу велику Україну. І зробили це заради важливої мети – допомогти українській армії. Маю сьогодні велику честь подякувати вам за ваш особистий громадянський подвиг і побажати Україні перемоги», - зазначив Артем Кобзар.

Керівник громади і депутати вручили волонтеру Подяку міського голови з нагрудною відзнакою, прапор Сумської МТГ, цінний подарунок та передали фінансовий внесок на потреби української армії.

У відповідь «Дядя Гриша» озвучив свою мирну мрію.

«Після цієї війни усі маленькі прапорці, які я зібрав на згадку в наших українських містах, я викладу в коло, як сонце, а посередині буде наш національний український прапор», - розповів волонтер.

Довідково: Григорій Миколайович Янченко — український військовий волонтер, переможець конкурсу «Благодійна Херсонщина» та Національного конкурсу «Благодійна Україна» (2014 р.) у номінації «Благодійник — фізична особа», Почесний громадянин Херсона (2015 р.) Лицар ордену «Народний Герой України».

«Дядя Гриша» 77-річний колишній військовий допомагає українській армії із 2014 року. На початку російського вторгнення 24 лютого 2022 року він залишався у рідному тимчасово окупованому Херсоні, але продовжував волонтерську діяльність. Згодом евакуювався до Запоріжжя, і звідти вирушив містами України з метою збирати гроші для ЗСУ.