005.jpg

У Центральній міській бібліотеці ім. Т. Г. Шевченка до Дня Державного Прапора України підготували книжково-ілюстративну експозицію «Шлях до Незалежності», де розповідається про історію українського прапора та Дня Незалежності.

В День Державного Прапора України тематичну експозицію відвідали в.о. міського голови Артем КОБЗАР та заступник міського голови Станіслав ПОЛЯКОВ.

Бібліотекарі говорять: відповідно до віку дітей у доступній формі, з залученням відеоматеріалів, інтерактивних методів та інших активностей розповідають юним відвідувачам історію державних символів України.

Такі заходи необхідні з метою патріотичного виховання юних українців, залучення підростаючого покоління до відзначення головних державних свят, прищеплення дітям любові до Батьківщини, та глибокої пошани до державних символів, духовних, історичних, культурних цінностей українського народу, набутих за багато століть.

Артем Кобзар у спілкуванні з юними сумчанами зазначив, що особисто для нього День Державного Прапора України це можливість відчути й висловити гордість за свою країну.

«Український стяг для нас, українців, це, перш за все, символ нашої давньої історії, нашої багатовікової боротьби за власну державу, а також, що дуже важливо, наш прапор – це символ нашої віри в перемогу у цій війні та наше мирне майбутнє», - сказав Артем Кобзар.

Станіслав Поляков додав, що любов до держави формується з юного віку і залишається назавжди в серці й душі як найголовніші цінності.

«23 серпня, напередодні Дня Незалежності, ми піднімаємо українські стяги. Ми шануємо нашу державність та наш український, жовто-блакитний прапор. Цінуйте й ви українські національні символи, і любіть свою державу так, як кожна людина любить найдорожче – свою родину, маму і Батьківщину», - сказав посадовець.