007.jpg

У Сумському міському територіальному центрі соціального обслуговування «Берегиня» допомагають громадянам зі статусом внутрішньо переміщених осіб адаптуватись у сумській громаді.

Як розповіли у терцентрі «Берегиня», по всіх переселенцях, які тимчасово проживають в гуртожитках на території сумської громади, проводиться періодичне визначення їх потреб.

Днями працівники терцентру вкотре виїхали до місць тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб, провели інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо надання соціальних послуг фахівцями установи, забезпечили людей одягом та взуттям, що були у вжитку, привезли посуд, а також продуктові набори.

За інформацією департаменту соціального захисту населення, наразі у гуртожитках на території сумської громади проживає 97 сімей, які прибули до нашої громади в порядку евакуації з районів проведення бойових дій, зокрема, прикордонних Білопільської, Краснопільської, Юнаківської, Хотінської, Миропільської та інших громад.

Соціальна підтримка, яку надають працівники територіального центру «Берегиня», допомагає переселенцям адаптуватись до нових умов, та відчути підтримку з боку місцевої громади.