007.jpg

«Білі Янголи» з Донеччини розпочали тренінг для поліцейських та рятувальників Сумщини, які займатимуться евакуацією людей з прикордонних територій.

Рішення про створення окремого евакуаційного підрозділу для роботи на Сумщині було прийнято після відрядження міністра внутрішніх справ України Ігоря КЛИМЕНКА до області, яке відбулось минулого тижня. Про що міністр написав у своєму Telegram-каналі.

«Під час чергового відрядження у регіон мав нагоду поспілкуватися із нашими експертами з евакуації, краще за них ніхто не знає усіх нюансів цієї роботи», – зазначив Ігор Клименко.

Евакуаційні групи підрозділу «Білий Янгол» протягом майже 2-х років вивезли з зони бойових дій у безпечні місця понад 7500 громадян мешканців Донеччини, з яких 830 – діти.

Свій досвід евакуації людей «Білі Янголи» з Донеччини вже передали харківським та херсонським колегам. Тепер «Білий Янгол» зʼявиться й на Сумщині. Головне завдання фахівців евакуаційних груп – швидко орієнтуватися в нестандартних ситуаціях, надавати домедичну допомогу в екстремальних умовах та застосовувати навички кризової комунікації.

«Практика підтверджує: часто евакуація – це єдина можливість зберегти життя та здоровʼя цивільного населення”, – зазначив Міністр внутрішніх справ, додавши, що упродовж двох минулих тижнів з громад Сумської області, які найбільше потерпають від ворожих обстрілів, евакуйовано понад п’ять тисяч осіб.