0012.jpg

В. о. міського голови Артем КОБЗАР дав інтерв’ю знімальній групі індійського телеканалу TV9 (м. Делі), та розповів, як живе сумська громада на кордоні з державою-агресором.

Телевізійників запросив на прикордоння України, до Сум, індійський бізнесмен Санджай Кумар ГОЯЛ.

Чоловік розповів, що навчався у Харкові, згодом створив в Україні родину.

«На момент повномасштабного російського вторгнення ми з родиною жили у Бучі, на Київщині. Пережили російську окупацію, і змогли виїхати звідти лише 7 березня. Зараз бачимо, як небезпечно на Сумщині, і тому я сам сів за кермо і привіз журналістів у Суми, аби вони зняли матеріал, і люди в Індії більше дізнались про російську війну та український опір», - сказав пан Санджай Кумар.

Артем КОБЗАР у короткому інтерв’ю розповів журналістам з Делі про ситуацію у сумській громаді.

«Головне навіть не слова, ми покажемо нашим візитерам з Індії реалії життя на кордоні з державою-агресором. Покажемо колишню вул. Спартака, де росіяни 7 березня 2022 року вбили авіабомбою кілька сімей, зруйнований шахедом у липні 2023 року звичайний житловий будинок на вул. Петропавлівська, поїдемо на проспект Свободи і на вул. Лінійну - це звичайні житлові квартали, де живуть мирні люди, але днями вони зазнали російських ракетних ударів. Ці обстріли – прямі докази того, що російська агресія спрямована на повне знищення України», - зазначив Артем Кобзар.

Також посадовець розповів індійським телевізійникам, як у сумській громаді надають допомогу переселенцям з прикордоння, які виїхали з рідних місць через небезпеку.

Та акцентував, що сумська громада вдячна усім країнам і благодійникам, які передають гуманітарну допомогу та долучаються до відновлення й відбудови.