006.jpg

В Офісі відновлення та розвитку Сумської МТГ відбувся тренінг Ради розвитку громади в межах проєкту «Життєздатність +: економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни».

Рада розвитку громади була створена в Сумській МТГ для координації зусиль громади та представників місцевих бізнесів для підтримки соціально-економічного розвитку, пошуку середньострокових рішень для стабільного розвитку громади і покращення якості життя її мешканців.

Тож, учасники тренінгу мали завдання: написати план залучення нових категорій населення до роботи Ради розвитку громади; навчитись визначати ключових роботодавців у своїх громадах, розробити стратегії співпраці з ними та створити мапи впливу малого, середнього та великого бізнесу на розвиток громади.

Учасники тренінгу отримали навички управління конфліктами, аналізували конкретні випадки та розробляли рішення за принципом «виграш-виграш».

Розробили матрицю взаємодії, з чіткими завданнями, відповідальними особами та каналами інформування, які необхідні для покращення координації як всередині Ради розвитку громад, так і з місцевою громадою.

Долучитись до роботи Ради розвитку громади можна через електронну скриньку Адрес электронной почты защищен от спам-ботов. Для просмотра адреса в вашем браузере должен быть включен Javascript., або через сторінку Управління стратегічного розвитку міста Сумської міської ради у соціальній мережі Facebook.

Довідково: Проєкт впроваджується Міжнародною Організацією з Міграції (IOM Ukraine), його мета — сприяти створенню сприятливого середовища для економічної стійкості та швидкого відновлення громад, що постраждали від російської війни.

Проєкт фінансується Німецьким банком розвитку KfW від імені Федерального міністерства економічної співпраці та розвитку Німеччини (BMZ), спрямований на покращення соціально-економічної інтеграції ВПО, осіб, які повернулися, та громад у Сумській, Чернігівській, Київській областях. Особлива увага у проєкті приділяється створенню та зміцненню Рад Розвитку Громад (РРГ).