0012.jpg

За проявлену мужність і героїзм Почесною відзнакою Сумської міської ради «За заслуги перед містом» III ступеня нагороджений головний спеціаліст–юрисконсульт управління «Служба у справах дітей» Богдан АНТИПЕНКО.

В. о. міського голови Артем КОБЗАР вручив Почесну відзнаку Сумської міської ради Богдану Антипенку на засіданні виконкому під оплески заступників міського голови, членів виконавчого комітету і керівників структурних підрозділів.

Богдан був мобілізований до лав Збройних Сил України у 2022 році. Нині він вже –старший лейтенант, командир артилерійського підрозділу.

Виконував бойові завдання на Харківському, Запорізькому, Донецькому напрямах.

За захист незалежності й територіальної цілісності України відзначений державними нагородами: медаллю «За службу Україні» від Президента України Володимира ЗЕЛЕНСЬКОГО та нагрудним знаком «Срібний хрест» від Головнокомандувача ЗСУ Олександра СИРСЬКОГО.

Відзнаку «Срібний хрест» вручають військовим, які виконували обов'язки командира і взяли на себе відповідальність та командування особовим складом під час бойових завдань або ведення бойових дій.

Нагадаємо, Почесною відзнакою Сумської міської ради «За заслуги перед містом» нагороджуються жителі Сум, регіонів України, громадяни інших країн, які зробили видатний внесок у розвиток міста, піднесення його статусу або в знак великої поваги до їхньої громадської чи професійної діяльності.