001.jpg

Інформація про актуальну ситуацію.

Безпекова ситуація на Сумщині:

  • протягом дня 28 серпня росіяни здійснили 66 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 220 вибухів. Обстрілів зазнали Хотінська, Юнаківська, Миколаївська, Великописарівська, Білопільська, Березівська, Есманьська, Глухівська, Середино-Будська, Краснопільська, Новослобідська, Дружбівська, Зноб-Новгородська громади. У Миколаївській громаді внаслідок ракетного удару поранення отримали четверо цивільних людей. Вночі та зранку 29 серпня росіяни завдали 19 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 63 вибухи. Обстрілів зазнали Білопільська, Есманьська, Хотінська, Глухівська, Дружбівська, Шалигинська, Миколаївська, Свеська, Великописарівська, Краснопільська, Новослобідська громади. У Миколаївській громаді росіяни нанесли авіаудар, внаслідок чого поранені двоє цивільних осіб. 

Нагадуємо балансоутримувачам про відповідальність за несвоєчасний доступ до об’єктів фонду захисних споруд цивільного захисту під час сигналу «Повітряна тривога». Мешканцям, чиї укриття в будинках під час тривоги були закриті, необхідно звертатись за номерами: 102 (поліція), (0542)70-10-08 або (067)5390633 (відділ «Служба 15-80»).

Холодна вода: 

  • через порив на мережі відсутнє водопостачання за адресою: вул. 2-й Парковий проїзд, 6. 

 Гаряча вода:

  • на проведення гідравлічних випробувань зупинено чотири котельні, на ремонт обладнання – одну котельню, у зв'язку з чим у низки споживачів відсутнє гаряче водопостачання;
  • через пориви на  мережах не подається гаряча вода до будинків за адресами: вул. Богуна, 2/1; вул. Шишкарівська, 2, 2А, 15; вул. Петропавлівська, 76; вул. Нижньосироватська, 65; вул. Серпнева, 14; вул. Харківська, 54, 54/1.  

Енергопостачання:

  • за вказівкою НЕК «Укренерго» на території Сумської області діють графіки погодинних відключень. Актуальна інформація – на сайті АТ «Сумиобленерго», у соцмережах Facebook та Telegram, а також в особистому кабінеті.

Вуличне освітлення:                 

  • на ділянках, де інтенсивний вуличний рух та місця концентрації ДТП, вуличне освітлення вмикатиметься автоматично з настанням сутінків і вимикатиметься з початком комендантської години.

Транспорт:

  • пасажирів перевозять 54 одиниці комунального (38 тролейбусів і 16 автобусів) і 180 приватного громадського транспорту. 

Погода:

  • протягом дня спостерігатиметься мінлива хмарність, без істотних опадів. Вітер північно-східний, 5 – 10 м/с. Стовпчики термометрів показуватимуть 29° – 34°C тепла.

Оперативно отримувати інформацію про аварійні відключення за адресами, а також подавати заявки можна за допомогою міського чат-бота «Суми 15-80» у Viber або Telegram.