002.jpg

У Сумах узялися до ліквідації наслідків ворожого удару, завданого по місту ввечері в неділю, 1 вересня.

6 вересня

Лікування в стаціонарі продовжують двоє постраждалих (дорослий і дитина).

Загалом закрито приблизно 460 вікон.

Всього прийнято та оформлено 242 заяв на обстеження житлових приміщень від 238 фізичних і чотирьох юридичних осіб. Складено 228 актів обстеження.

Представниками Французької гуманітарної організації ACTED отримано 84 заяви на видачу цільової допомоги на ремонт житла.

У зв'язку з виконанням покладених на нього завдань сьогодні  о 16:00 штаб припинив свою роботу.

***

5 вересня

У лікарнях залишаються четверо постраждалих (дорослий і троє дітей).

Штаб із ліквідації наслідків надзвичайної ситуації продовжує свою роботу на базі школи № 22.

Сьогодні прийнято та оформлено чотири заяви на обстеження житлових приміщень, складено актів обстеження – 45. Всього прийнято та оформлено 240 заяв (237 – від фізичних осіб, три – від юридичних). Складено загалом 218 актів обстеження.

Представниками Французької гуманітарної організації ACTED отримано 46 заяв на видачу цільової допомоги на ремонт житла.

 ***

4 вересня

За інформацією штабу з ліквідації наслідків НС, загалом постраждало 20 людей, серед них семеро дітей. У лікарнях залишаються дорослий і троє дітей

Всього пошкоджено 16 будівель, з яких дві – нежитлові (одна частково зруйнована) та 14 багатоповерхівок (сім на вул. Сумської тероборони та стільки ж на вул. Романа Атаманюка).

Слідчими поліції оформлено дві заяви про пошкодження автомобілів (приватний легковик і автокран, що належить товариству з обмеженою відповідальністю).

Закрито 364 вікна з 480 пошкоджених.

Прийнято та оформлено 236 заяв на обстеження житлових приміщень від 233 фізичних осіб та трьох юридичних. Складено загалом 173 актів обстеження.

Представниками Французької гуманітарної організації ACTED отримано 25 заяв на видачу цільової допомоги на ремонт житла.

Працівниками ЦНАПу надано постраждалим необхідну допомогу для того, аби вони могли скористатись послугою «єВідновлення» для отримання державних виплат на відновлення житла.

***

На місці події сьогодні працюють представники місцевого самоврядування, комунальних підприємств, ТОВ «А-Мусон», благодійних організацій.

Триває закриття пошкоджених вікон.

У першій половині дня надійшло ще шість заяв на обстеження пошкодженого майна (п’ять – від фізичних осіб, одна – від юридичної). Складено 10 відповідних актів.

На базі штабу громадян приймають представники БФ «Право на захист» і Французької гуманітарної організації ACTED.

Департамент інфраструктури міста здійснює попередній запис постраждалих на додаткову видачу будівельних матеріалів.

***

3 вересня

Протягом дня тривала ліквідація наслідків надзвичайної ситуації силами комунальників, волонтерів і представників благодійних організацій.

Протягом дня було закрито 132 вікна, загалом - 364 вікна. Усього працівники департаменту інфраструктури міста за два дні зафіксували пошкодження 480 вікон, 130 балконних рам, п'яти балконних і двох вхідних дверей

Сьогодні прийнято та оформлено 81 заяву та складено 68 актів обстеження, загалом уже відповідно 224 заяви (223 від фізичних осіб та одна від юридичної) та 128 актів.

На завтра заплановане прибирання сміття на місці НС та його вивезення.

За медичною допомогою сьогодні звернувся житель вул. Сумської тероборони з множинними вогнепально-осколковими пораненнями.

***

На стаціонарному лікуванні залишаються четверо постраждалих: один дорослий і троє дітей.

 ***

2 вересня

Звертаємо увагу, що отримати відшкодування за програмою «єВідновлення» можуть лише власники житла. З собою необхідно мати документ, що посвідчує особу, реєстраційний номер облікової картки платника податків (ІПН) та документ, що підтверджує право власності на квартиру.

Натомість звернутись до благодійних організацій щодо оперативного закриття наявними в них матеріалами пошкоджених вікон чи двері можуть і винаймачі житла за умови подання відповідної заяви, а також документа, що посвідчує особу, реєстраційного номера облікової картки платника податків (ІПН), договору оренди квартири.

***

Зустріч із власниками пошкодженого майна відбудеться завтра в укритті школи № 22 (початок – 10:00).

***

18:30. Зруйновано двоповерхову будівлю Сумського центру соціально-психологічної реабілітації дітей області, пошкоджено двоповерхову будівлю ДНЗ № 23 «Золотий ключик» і 14 багатоповерхівок.

Демонтували 50 аварійних вікон та дев'ять балконних рам. Закрили 232 вікна. Загалом виявили пошкодження 480 вікон, 130 балконних рам, п'яти балконних і двох вхідних дверей.

Для виконання аварійно-відновлювальних та інших невідкладних робіт використовували будівельні матеріали (OSB-плити, плівка, саморізи) департаменту інфраструктури міста, БО «Проліска» та з матеріального резерву Сумської міської ради.

Прийняли та оформилм 143 заяви на обстеження житлових приміщень. Склали 60 актів обстеження.

На вівторок, 3 вересня, планується проведення зборів з мешканцями пошкоджених квартир для проведення розʼяснювальної роботи щодо надання компенсацій, подачі документів до програми «єВідновлення», надання гуманітарної допомоги, залучення ГО для допомоги постраждалим.

***

12:30. До ліквідації наслідків надзвичайної ситуації залучені працівники органів місцевого самоврядування, КП «Міськсвітло», КП «Зеленбуд», КП «Спецкомбінат», Нацполіції, ДСНС, ГО «Добробат», управителі багатоквартирних будинків (КП «Сумижилкомсервіс», ТОВ «СК-ДОМ»), представники благодійних організацій. Усього майже 150 людей та 11 одиниць техніки.

Семеро постраждалих, які лікуються в стаціонарі, мають мінно-вибухові травми, уламкові поранення, закриті черепно-мозкові травми, гострі реакції на стрес. У 11, котрі лікуються вдома, – дрібні осколкові поранення, акубаротравма. Ще в однієї людини – гіпертонічний криз.

Зруйновано двоповерхову будівлю Сумського центру соціально-психологічної реабілітації дітей області, є пошкодження в 10 багатоповерхівках (у шести – на вул. Сумської тероборони, у чотирьох – на вул. Романа Атаманюка).

Працівники департаменту інфраструктури міста продовжують обстежувати пошкоджені будівлі. За попередніми даними, ремонту потребують 458 вікон. Їх аварійно закривають.

Водо-, газо- та електропостачання в житловому секторі – наявні. 

Вже прийняли та оформили заяви на обстеження житлових приміщень від 49 фізичних осіб.

БО «Проліска» видає постраждалим плівку, OSB-плити, брезент, штапики.

БО «Право на захист» та ГО «Жіноче об’єднання «Мереживо» надають психологічну допомогу.

БО «Рокада», Данська рада у справах біженців в Україні надають допомогу щодо відновлення пошкодженого житла.

Безпеку та публічний порядок забезпечують співробітники Сумського районного управління поліції ГУНП України в Сумській області.

Дорожній рух навколо будівлі № 37 по вул. Сумської тероборони обмежено.

***

Кількість постраждалих зросла до 19 людей. У дорослої сумчанки діагностували гіпертонічний криз.

***

За інформацією управління охорони здоров'я, за медичною допомогою звернулось 18 сумчан. Серед них семеро дітей. Госпіталізували сімох постраждалих (чотирьох дорослих і трьох дітей).

***

10:00. Штаб із ліквідації наслідків надзвичайної ситуації працює на базі школи № 22. Там же наразі приймають заяви від власників пошкодженого житла. Загалом нині відомо про різного роду пошкодження в 10 багатоповерхівках на вул. Сумської тероборони та вул. Романа Атаманюка.

Комісія з розгляду питань щодо надання компенсації за знищені та пошкоджені об’єкти нерухомого майна працює за заявами та складає акти обстежень.

Департамент інфраструктури міста, БО «Проліска», ГО «Добробат» допомагають мешканцям закривати вибиті вікна.

Працюють також техніка та робітники комунальних підприємств.

Перший Сумський гуманітарний штаб за сприяння World Central Kitchen організував на місці події харчування для постраждалих і учасників ліквідації наслідків ракетного удару.

***

1 вересня

Разом із представниками міської ради на місці події працюватимуть волонтери БО «Проліска», які видаватимуть власникам пошкоджених помешкань плівку та OSB-плити, а також волонтери ГО «Добробат», котрі допомагатимуть закривати розбиті вікна.

***

Кількість постраждалих зросла до 13. Четверо поміщені до стаціонару, стільки ж отримали медичну допомогу на місці, п'ятеро – лікуватимуться амбулаторно.

***

За попередньою інформацією заступника міського голови Станіслава ПОЛЯКОВА, жертв немає, ушпиталено чотирьох постраждалих.

Пошкоджено, орієнтовно, до 400 вікон.

Тривають роботи з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, працюють фахівці ДСНС, структурні підрозділи міської ради. 

Постраждалих, які не мають, де ночувати, готові прийняти школи № 7 і № 22, садочки № 22 і № 23, ДНЗ «Сумське міжрегіональне вище професійне училище», ДПТНЗ «Сумський центр ПТО з дизайну та сфери послуг».

***

На місці події працює керівництво громади та відповідні служби.

Створено штаб із ліквідації наслідків НС.

У понеділок, 2 вересня, з 8:00 представники штабу працюватимуть в укритті школи № 22. З 9:00 там чекатимуть на сумчан, чиє майно зазнало пошкоджень (з собою необхідно мати документи, що засвідчують право власності на нього). Телефон штабу: (066)5437677.

Наразі інформацію про пошкодження необхідно подавати на лінію «102». 

Сьогодні ввечері ворог завдав ракетного удару по приміщенню закладу освіти Сум, де розташовані центр соціально-психологічної реабілітації дітей та дитячий будинок.