005.jpg

Інформація про актуальну ситуацію.

Безпекова ситуація на Сумщині:

  • Вночі та зранку 2 вересня росіяни здійснили 22 обстріли прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 80 вибухів. Обстрілів зазнали Сумська, Юнаківська, Краснопільська Білопільська, Хотінська, Річківська, Есманьська, Глухівська, Середино-Будська громади. У Сумській громаді внаслідок ракетного удару поранення отримали 18 цивільних людей. 

Нагадуємо балансоутримувачам про відповідальність за несвоєчасний доступ до об’єктів фонду захисних споруд цивільного захисту під час сигналу «Повітряна тривога». Мешканцям, чиї укриття в будинках під час тривоги були закриті, необхідно звертатись за номерами: 102 (поліція), (0542)70-10-08 або (067)5390633 (відділ «Служба 15-80»).

 Гаряча вода:

  • на проведення гідравлічних випробувань зупинено чотири котельні, на ремонт обладнання – одну котельню, у зв'язку з чим у низки споживачів відсутнє гаряче водопостачання;
  • через пориви на  мережах не подається гаряча вода до будинків за адресами: вул. Богуна, 2/1; вул. Шишкарівська, 2, 2А, 15; вул. Петропавлівська, 76; вул. Нижньосироватська, 65; вул. Серпнева, 14; вул. Харківська, 54, 54/1; вул. Леоніда Бикова, 1, 2, 2/1, 3; вул. Реміснича, 15, 19, 21, 25, 31; вул.Польська, 1, 13.  

Енергопостачання:

  • за вказівкою НЕК «Укренерго» на території Сумської області діють графіки погодинних відключень. Актуальна інформація – на сайті АТ «Сумиобленерго», у соцмережах Facebook та Telegram, а також в особистому кабінеті.

Вуличне освітлення:                 

  • на ділянках, де інтенсивний вуличний рух та місця концентрації ДТП, вуличне освітлення вмикатиметься автоматично з настанням сутінків і вимикатиметься з початком комендантської години.

Транспорт:

  • пасажирів перевозять 54 одиниці комунального ( 38 тролейбусів і 16 автобусів) і 180 приватного громадського транспорту.
  • під час планових вимкнень електроенергії для 2-ї черги тролейбуси попередньо не курсуватимуть, автобуси працюють у звичному режимі.

Погода:

  • протягом дня спостерігатиметься мінлива хмарність, без опадів. Вітер східний, 5 – 10 м/с. Стовпчики термометрів показуватимуть 27° – 32°C тепла.

Оперативно отримувати інформацію про аварійні відключення за адресами, а також подавати заявки можна за допомогою міського чат-бота «Суми 15-80» у Viber або Telegram.