001.jpg

Фахівці регіонального серцево-судинного центру КНП «Сумська міська клінічна лікарня Святого Пантелеймона» лікують судинні патології методами естетичної медицини.

Лікарі напрацювали багатий досвід лікування варикозної хвороби основних вен нижніх кінцівок та варикозної сіточки, застосовуючи методику пінної склеротерапії.

Процедура склеротерапії – це мініінвазивна маніпуляція, без розрізів шкіри. Через мікропроколи у шкірі лікар вводить пінну форму препарату безпосередньо у варикозно-змінену вену чи венозну сіточку, де склерозуюча речовина, заповнюючи порожнину, витісняє з вени застояну кров.

Після процедури на шкірі не залишається косметичних слідів. У перші дві доби після процедури пацієнтам застосовують еластичне компресійне бинтування.

Переваги пінної склеротерапії: процедура – недорога і не потребує стаціонарного лікування; безболісна і не вимагає анестезії; тривалість маніпуляції в середньому 15 – 20 хвилин; не залишається шрамів і рубців; немає побічних ефектів; безпечна для літніх пацієнтів і людей з хронічними захворюваннями.

Показаннями до пінної склеротерапі є телеангіоектазії (судинні зірочки або сіточки), ретикулярний варикоз, наявність окремих варикозних вузлів.

Консультації та огляд лікарів безоплатні для пацієнтів за адресою: вул. Марко Вовчок, 2; тел.: (050)2062853, (096)4125454.