0010.jpg

Інформація про актуальну ситуацію.

Безпекова ситуація на Сумщині:

  • протягом дня 6 вересня росіяни здійснили 70 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 186 вибухів. Обстрілів зазнали Миропільська, Великописарівська, Хотінська, Краснопільська, Есманьська, Білопільська, Ямпільська, Глухівська, Шалигинська, Дружбівська Середино-Будська громади. У Краснопільській громаді внаслідок ворожих обстрілів одна цивільна людина загинула, ще четверо – отримали поранення. Вночі та зранку 7 вересня росіяни здійснили 15 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 38 вибухів. Обстрілів зазнали Миропільська, Боромлянська, Хотінська, Краснопільська, Шалигинська, Березівська, Середино-Будська, Свеська, Великописарівська громади. 

Нагадуємо балансоутримувачам про відповідальність за несвоєчасний доступ до об’єктів фонду захисних споруд цивільного захисту під час сигналу «Повітряна тривога». Мешканцям, чиї укриття в будинках під час тривоги зачинені, необхідно звертатись за номерами: 102 (поліція), (0542)701008 або (067)5390633 (відділ «Служба 15-80»).

 Гаряча вода:

  • на проведення гідравлічних випробувань зупинено чотири котельні, на ремонт обладнання – одну котельню, у зв'язку з чим у низки споживачів відсутнє гаряче водопостачання;
  • через пориви на  мережах не подається гаряча вода до будинків за адресами: вул. Богуна, 2/1; вул. Шишкарівська, 2, 2А, 15; вул. Петропавлівська, 76; вул. Серпнева, 14; вул. Романа Атаманюка, 61, 63; просп. Михайла Лушпи, 31, 33, 43/1, 43/2, 39А, 39/1, 39/2. 

Енергопостачання:

  • застосування графіків погодинних відключень не заплановане (актуальна інформація – на сайті АТ «Сумиобленерго», у соцмережах Facebook та Telegram, а також в особистому кабінеті).

Вуличне освітлення:

  • на ділянках, де інтенсивний вуличний рух, і в місцях концентрації ДТП вуличне освітлення вмикається автоматично з настанням сутінків і вимикається з початком комендантської години (під час застосування на цих територіях графіків відключень електроенергії вуличне освітлення не працює).

Транспорт:

  • пасажирів перевозять 41 одиниця комунального (26 тролейбусів і 15 автобусів) і 130 приватного громадського транспорту (під час вимкнень електроенергії для другої черги тролейбуси не курсують). 

Погода:

  • протягом дня спостерігатиметься мінлива хмарність, без опадів. Вітер східний 5 – 10 м/с. Стовпчики термометрів показуватимуть 22° – 27°C тепла.

Оперативно отримувати інформацію про аварійні відключення за адресами, а також подавати заявки можна за допомогою міського чат-бота «Суми 15-80» у Viber або Telegram.