0010.jpg

Вночі в неділю, 8 вересня, ворог завдав авіаційного удару по Сумах.

За інформацією штабу з ліквідації наслідків НС, приблизно о 3:54 стався авіаудар (три КАБи) по двох садових товариствах.

Зруйновано та пошкоджено садові та житлові будинки. Відбулася пожежа зруйнованого будинку. Підрозділ ДСНС її локалізували.

На місце події виїжджали працівники Сумської міської ради.

Загинуло літнє подружжя. Постраждало четверо людей (двоє дорослих і двоє дітей).

Пошкоджено 32 будівлі, з них житлових будинків – два, садових – 30 (значні пошкодження). Попередньо виявлено руйнування шиферних дахів, вікон та огорожі, мереж електро- та водопостачання.

Також пошкоджено п'ять автомобілів.

 ***

На місці події працюють керівництво громади та відповідні служби.

Створено штаб із ліквідації наслідків надзвичайної ситуації.

У понеділок, 9 вересня, з 11:00 представники штабу на місці події чекатимуть на сумчан, чиє майно зазнало пошкоджень (з собою необхідно мати документи, що засвідчують право власності на нього). Телефон штабу: (066)5437677.

Наразі інформацію про пошкодження необхідно подавати до екстреної служби «102».

На цей момент відомо про чотирьох постраждалих: у 32-річної жінки діагностували гостру реакцію на стрес (надана допомога, амбулаторне лікування).

***

Сумська ОВА інформує про двох загиблих.

За даними управління охорони здоров'я, є троє постраждалих: у дорослого – множинні осколкові поранення м’яких тканин спини (надана допомога, амбулаторне лікування), у двох дітей (двох і восьми років) – гостра реакція на стрес (надана допомога, амбулаторне лікування).

Пошкоджено приватні будинки, автомобілі.

Над ліквідацією наслідків атаки працюють усі необхідні служби.