0010.jpg

Жителям Стецьківського старостинського округу, чиї будинки зазнали пошкоджень внаслідок ворожого удару в неділю, 8 вересня, надали будівельні матеріали з запасів громади та від ГО «Проліска».

Сьогодні зранку на місце ворожого прильоту у населеному пункті Стецьківського старостату виїхали керівник робіт з ліквідації надзвичайної ситуації, перший заступник міського голови Артем КУЗНЕЦОВ, директор департаменту інфраструктури Євген БРОВЕНКО, начальник управління муніципальної безпеки Віталій ДЕЙНИЧЕНКО.

За інформацією старости Стецьківського старостинського округу Юрія ЛИСЕНКА, під час обстрілу постраждали троє мешканців.

У лікарні наразі перебувають 35 -річний чоловік, якого посікло уламками у власній машині і нині він у важкому стані, 14-річний підліток, котрий має поранення середньої тяжкості, ще одна людина отримала легкі ушкодження.

Ворожим ударом пошкодило вісім будівель, з них шість – приватні житлові будинки, дві інші – будівля старостату (де вибиті шість вікон) та місцевий магазин.

У допомогосподарствах посічені дахи, вікна, паркани, також потребує відновлення лінія електропередач, відсутній Інтернет. Осколками боєприпасів пошкодило три автомобілі місцевих жителів.

Сьогодні автомобілем КП «Зеленбуд» до старостату доставили будівельні матеріали для ліквідації завданих пошкоджень.

Зокрема, від ГО «Проліска» 20 OSB-листів, 20 пластин тарпауліну (брезент) довжиною загалом 200 м, та 600 м2 плівки.

Від департаменту інфраструктури міста постраждалим громадянам надали 15 листів шиферу, 10 одиниць пиломатеріалу (дошка – шалівка). Громадянам, чиє житло чи майно постраждало, видали бланки заяв обстеження пошкодженого нерухомого майна.

Зранку у вівторок, 10 вересня, на території старостату працюватиме Комісія з розгляду питань щодо надання компенсації за знищені та пошкоджені об’єкти нерухомого майна громадян, яка оглядатиме помешкання з тим, аби оформити акти обстеження.

Ці документи у подальшому знадобляться громадянам, щоб отримати кошти на відновлення майна за державною програмою «єВідновлення» та допомогу від благодійних організацій.