004.jpg

КУ «Сумський міський територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) «Берегиня» уклала Меморандум по співпрацю з ГО «Простір розвитку України» для спільних проєктів з підтримки населення та ВПО в період воєнного стану.

Спільний документ передбачає взаємодію у спільних соціальних проєктах, програмах і заходах, що розроблені та/або реалізуються у сфері соціально-психологічної, просвітницької діяльності та підтримки населення, ВПО в період збройного конфлікту (або воєнного стану, війни) та інших кризових ситуаціях.

Планується проведення взаємних консультацій, зустрічей для обміну діловою інформацією з конкретних соціальних програм та проєктів, організація презентацій, семінарів, конференцій, громадських обговорень тощо; створення робочих груп із представників сторін та з правом залучення фахівців для розв’язання конкретних питань співробітництва; розробка спільних соціальних проєктів для реалізації потреб та цілей цього Меморандуму.

Терцентр «Берегиня» та ГО «Простір розвитку України» вже мають досвід співпраці. Нині спільно реалізують проєкт «Поруч: Психологічна та Соціальна Підтримка».

Вже цього тижня, 12 вересня, о 13:00, відбудеться чергова зустріч щотижневої групи психологічної допомоги та взаємопідтримки для постраждалого від воєнних дій місцевого населення та внутрішньо переміщених осіб. Мета таких заходів — послабити негативний вплив війни на найбільш вразливі верстви населення та покращити процес адаптації ВПО у сумській громаді.

Зустріч триватиме орієнтовно до двох годин. Кількість учасників обмежена, передзапис за тел. (050)3350630 (Олександр).

Проєкт «Поруч: Психологічна та Соціальна Підтримка» фінансується Агентством ООН у справах біженців (УВКБ ООН) у рамках грантової програми з підтримки ініціатив переселенців, що впроваджується ГО «КримSOS».