001.jpg

Сумська громада стала переможцем конкурсу «Столиця навчання і освіти дорослих» від Громадської спілки «Українська асоціація освіти дорослих» та Представництва DVV International в Україні.

Таке визнання сумська громада отримала разом із трускавецькою.

Це результат спільної роботи управління стратегічного розвитку міста, ГО «Центр освіти впродовж життя», Громадської спілки «Українська асоціація освіти дорослих» та DVV International Ukraine та реалізованих спільних освітніх проєктів та ініціатив.

Ініціаторами та організаторами конкурсу «Столиця навчання і освіти дорослих» є Громадська спілка «Українська асоціація освіти дорослих» та Представництво DVV International в Україні.

Він покликаний привернути увагу громадськості до теми освіти дорослих. Основним критерієм відбору претендентів і переможця конкурсу є зацікавленість та спроможність громад якісно змінювати політику у сфері навчання та освіти дорослих на місцевому рівні, пріоритетність розвитку освіти дорослих у громаді, а також залучення до цих процесів провайдерів освіти дорослих, їхніх формальних і неформальних об’єднань та громадського середовища.