002.jpg

У вересні виповнився рік роботи спеціалізованого стаціонарного відділення судинної хірургії на базі КНП «Центральна міська клінічна лікарня».

Відділення єдине в місті, де виконують усі види оперативних втручань на судинах, зокрема магістральних.

Завідувач відділення Володимир ДОБРЯНСЬКИЙ – лікар-хірург судинний вищої кваліфікаційної категорії, лікар-хірург судинний другої категорії Антон БАБИЧ, лікар-хірург судинний, спеціаліст – Андрій ЛУКАШ проводять ендоваскулярні та відкриті операції найвищого рівня на великих і периферійних судинах.

Серед таких - реконструктивно-відновні втручання на серцевій та черевній аорті, магістральних артеріях кінцівок та екстракраніальних відділах сонних артерій; коригуючі та реконструктивні операції на поверхневій та глибокій венозній системах нижніх кінцівок.

У відділенні судинної хірургії надають пацієнтам широкий спектр консультацій, діагностики та лікування хронічних і гострих захворювань, серед них: лімфостази нижніх кінцівок; артеріїт; варикозна хвороба нижніх кінцівок та її ускладнені форми; цукровий діабет, діабетична ангіопатія верхніх та нижніх кінцівок різних форм, з гнійно-некротичними ускладненнями та виразками; гострі емболії та тромбози аорти й магістральних артерій верхніх та нижніх кінцівок; гострі травми, поранення та пошкодження аорти та магістральних артерій верхніх та нижніх кінцівок.

Відділення має власну операційну, сучасне діагностичне та операційне обладнання, всі необхідні засоби догляду.

Пацієнту на місці роблять діагностику та обстеження судинної системи за допомогою: ультразвукової діагностики (УЗД); КТ-ангіографії (рентгенівське обстеження судин після введення контрастної речовини); доплерографії та комплекс лабораторних обстежень.

Звернутись до відділення судинної хірургії можна за направленнями сімейного лікаря та профільного фахівця.

Довідки за телефонами в Сумах: (0542)70-13-00; (0542)70-12-54, вул. Сумської артбригади, 13 (3-й поверх стаціонарного корпусу № 2).