005.jpg

У КНП «Клінічна лікарня № 5» отримали гуманітарний вантаж від Сумської обласної організації Товариства Червоного Хреста в Україні.

В. о. голови організації Ігор ШАПОВАЛ розповів, що за зверненням медиків передали лікарні зокрема мийні, пральні, дезінфекційні засоби для потреб медичного персоналу, а також індивідуальні гігієнічні набори та предмети одягу для пацієнтів.
 
Директор КНП «Клінічна лікарня № 5» Леонід БОНДАРЕНКО розповів, що гуманітарної допомоги потребувало особливе відділення лікарні, де надають паліативну та хоспісну медичну допомогу, тож, саме туди і передадуть отримане для хворих.

«Відділення паліативної та хоспісної допомоги у структурі лікарні створене для особливої мети. Паліативна медична допомога надається пацієнтам з небезпечними для життя захворюваннями, а хоспісна допомога – до останніх днів життя пацієнта», – зазначив директор лікарні.

За словами Леоніда Бондаренка, наразі у сумській громаді діють лише два таких відділення паліативної та хоспісної медичної допомоги.

Тому в КНП «Клінічна лікарня № 5» роблять все необхідне, щоб це відділення працювало і виконувало своє головне призначення для мешканців сумської громади, які потребують такого особливого медичного догляду, а також  подякував Сумській обласній організації Товариства Червоного Хреста в Україні, за підтримку лікарні й оперативність.